Pogácsa, vagy amit akartok
A maradék bryndza felhasználásával kapcsolatban voltak ötleteim. Amíg a hazafelé korholtam az Annát, lassan kikristályosodott bennem, hogy valami apró kenyérszerűre vágyom, sósra és fűszeresre.
Így aztán, ahogy a ruharomboló nő és húga belemerültek a játékba, nekiveselkedtem a tésztának.
Nagyon finom, lágy, levegős, ízes kenyérkéink születtek.
Kapros-juhtúros apró kenyérkék
50 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
2 tk só
15 dkg bryndza
2 kk kapor
2,5 dl langyos víz
2 egész tojás
A hozzávalókat a kenyérsütő gondjaira bíztam. Úgy egy óra múlva kiszedtem a tésztát, finoman kinyújtottam, pogácsaszaggatóval porcióztam. Sütőpapíros tepsire fektettem a tésztákat, majd a 60 fokra előmelegített sütőbe toltam 20 percre.
Az idő letelte után kiszedtem a tepsiket, felcsavartam a sütőben a hőmérsékletet 185 fokra, habart tojással megkentem a tészták tetejét, és nagyjából fél óra alatt színesre sütöttem.