You are here: Home > Sör és korcsolya > Pogácsa, vagy amit akartok

Pogácsa, vagy amit akartok

A maradék bryndza felhasználásával kapcsolatban voltak ötleteim. Amíg a hazafelé korholtam az Annát, lassan kikristályosodott bennem, hogy valami apró kenyérszerűre vágyom, sósra és fűszeresre.

Így aztán, ahogy a ruharomboló nő és húga belemerültek a játékba, nekiveselkedtem a tésztának.

Nagyon finom, lágy, levegős, ízes kenyérkéink születtek.

Kapros-juhtúros apró kenyérkék

50 dkg finomliszt

2 dkg friss élesztő

2 tk só

15 dkg bryndza

2 kk kapor

2,5 dl langyos víz

2 egész tojás

A hozzávalókat a kenyérsütő gondjaira bíztam. Úgy egy óra múlva kiszedtem a tésztát, finoman kinyújtottam, pogácsaszaggatóval porcióztam. Sütőpapíros  tepsire fektettem a tésztákat, majd a 60 fokra előmelegített sütőbe toltam 20 percre.

Az idő letelte után kiszedtem a tepsiket, felcsavartam a sütőben a hőmérsékletet 185 fokra, habart tojással megkentem a tészták tetejét, és nagyjából fél óra alatt színesre sütöttem.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.