You are here: Home > Édes élet > Datolyás gyümölcskenyér

Datolyás gyümölcskenyér

Anya ezzel a süteménnyel járult hozzá a vasárnapi ebédhez. Morzsáig elfogyott.

DSC_1619

20 dkg vaj

10 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

30 dkg puha datolya

20 dkg cukor

15 dkg szeletelt mandula

6 tojás

1 ek vaníliás cukor

3 ek rum

csipetnyi só

1 narancs

1 sütőpor

A datolyát kimagozom, csíkokra vágom, a mandulát száraz serpenyőben átpirítom.  A tojásokat szétválasztom, a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a vajjal habosra keverem. A keverékhez hozzáadom a rumot, majd belereszelem a narancs héját és a narancs levét is belefacsarom. Ezután hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a réteslisztben megforgatott datolyát is hozzáadom. Végezetül felverem a tojások habját is és óvatosan a tésztába forgatom. Sütőpapírral bélelt vagy zsírral, liszttel kiszórt őzgerincben 180 fokon nagyjából egy óráig sütöm.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.