You are here: Home > Vegasztro > Cukkinis, paprikás galette

Cukkinis, paprikás galette

A galette ideális megoldás, amikor viszonylag kevés idő áll rendelkezésemre és nem szeretnék hosszan a konyhában állni. Más kérdés, hogy rajongok az omlós tésztáért, ezért szívesen eszem bármikor bármilyen galette-t.

IMG_7001_v

Cukkinis galette

30 dkg finomliszt

12 dkg vaj

csipet só

2 kk morzsolt kakukkfű

4 ek tejföl

Töltelék:

3 közepes cukkini

5 paprika

1-2 gerezd fokhagyma

2 ek olíva olaj

frissen őrölt fekete bors

4 ek tejföl

2 tojásfehérje vagy 1 tojás

A lisztet kimérem, majd hozzáadom a sót és a kakukkfüvet, majd a nagyobb darabokra szedett hideg vajjal morzsává morzsolom. Végezetül hozzáadom a tejfölt és az íg kapott rugalmas tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe teszem.

A paprikát kicsumázom, felkarikázom, majd olíva olajat öntök egy serpenyőben és azon kicsit megpirítom. Amíg pirul, addig felkockázom a cukkinit és azt is hozzáadom. Végezetül a gerezdnyi fokhagymát is vékony szeletekre szedem, s szintén a serpenyőben sercegő alapanyagokhoz adom.

Amikor kicsit megkapatom a zöldségeket, akkor egy tálba szedem, hozzáadom a tejfölt és a tojást, majd fűszerezem és alaposan átkeverem.

A tésztát finoman lisztezett deszkán gáztepsi méretűnél kicsit nagyobbra nyújtom, majd sütőpapíros gáztepsire fektetem, beleöntöm a tölteléket egyenletesen elosztom és a tészta széleit visszahajtom. 200 fokon addig sütöm, amíg a tészta meg nem színesedik.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.