You are here: Home > Édes élet > Máktorta

Máktorta

Néhány hónapja a mákot is mákkal ettem volna s mostanság úgy tűnik javult az állapotom, de még nem vagyok tünetmentes.

Mert a napokban sütöttem egy kis máktorát. Amivel csak egy nagy bajom van, hogy jelenleg én vagyok az egyetlen, aki eszik belőle. A családom dögrováson lévő tagjai önkéntes éhségsztrájkba kezdtek, egyetlen süteményrajongó lelki társam meg a Muciéknál üdül. Így aztán a torta matuzsálemi korra gyúr és napokig kelleti magát a szemem előtt.

Máktorta

30 dkg darált mák

30 dkg porcukor

10 tojás

10 dkg rétesliszt

30 dkg vaj

1 csomag sütőpor

3 ek rum

1 kk őrölt fahéj

1 kk őrölt szegfűszeg

1 narancs héja

A tojások sárgáját habosra keverem a vajjal és a cukorral.  Hozzáadom a szeszt, a sütőporos lisztet és fűszerezem. A fehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan – hogy ne törjem rommá – beleforgatom a tésztába. Végezetül hozzáadom a mákot.

Zsírozott, lisztezett (vagy szilikon) formába öntöm és 190 fokon, 40 perc alatt megsütöm. Amikor kész, kicsit hagyom hűlni, majd kettévágom (ha tortaforma) és házi lekvárral alaposan megtöltöm.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.