You are here: Home > Húúús > Pork Kofta

Pork Kofta

Hetek óta vágytam már valami indiaira. De valahogy nem volt érkezésem a dologra. Aztán a kik is járnak erre posztomra jött első reakció kapcsán készített gyors önértékelésem többek között rádöbbentett, hogy fényévek óta nem főztem indiait.

Így aztán kikeveredett a fagyasztóm fél beltartalma, egy kilónyi sértéshús formájában és a  kókusztejet is kikaptam a kamrából.

Pork Kofta

Gombócok:

1 kg darált sertéscomb

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 tojás

2 karéj kenyér bele

3 tk őrölt gyömbér

frissen őrölt bors

Mártások:

4 dl kókusztej

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 ek vaj

3 tk őrölt gyömbér

1 tk őrölt római kömény

1 tk chilipor

1/2 citrom leve

A hagymát és a fokhagymát az aprítóval összemiszlikelem. A darált húsra ráütöm a tojást, hozzá morzsolom a kenyérbele, sózom, borsozom, gyömbérezem. Vizes kézzel gombócokat formálok belőle. 2 ujjnyi olajban kisütöm és egy tányérra sorakoztatom őket.

A mártáshoz megolvasztom a vajat. Ebben az aprítóban összevágott hagymákat megdinsztelem (egy kis vízzel felöntve). Mikor üveges a hagyma, akkor hozzáadom a fűszereket és átpirítom.   Felöntöm kókusztejjel, majd a már elkészített húsgombócokat beleteszem, átfogatom, ráfacsarom egy fél citrom levét és takarékon  hagyom fél órát, hogy az ízek összeérjenek.

Köményes, hagymás rizzsel tálalom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.