You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > KOZMO – szezonális különlegességekkel teli gasztronómiai kaland

KOZMO – szezonális különlegességekkel teli gasztronómiai kaland

Már a nyár is megmutatta: a Horváth Mihály térre, Feith Attila konyhájába érdemes betérni. Most, hogy a december bontogatja a szárnyait és mi a meghitt megnyugvás jegyében épp keresztül és kasul rohanjuk a várost, nagyon jó volt egy kicsit ünneplőbe öltöztetni a lelkünket és a Kozmo Hotel csodás környezetében megpihenni.

A szakma szépsége, hogy kevesen vagyunk, s bár sokszor és sokfelé parolázunk egymással, az ünnepi készülődésben mi is érezzük, hogy minden ilyen alkalom különleges, a rohanásban, az általunk is generált örök médiazajban csendet, megnyugvást és az adventtől elvárt emelkedett hangulatot és páratlan minőséget tartogatja a számunkra.

Feith Attila téli étlapbemutatója pont így hatott ránk, a kiscsalád összeült, kóstolt, álmélkodott és élvezkedett, kicsit mindenki lelke megpihent, a gördülékeny és szakértő szerviz és a hibátlan fogások kisimogatták az idegeinket.

kozmo_3_v

Az előételekben Attilára bíztuk magunkat, a szezonális superfood saláta mellett pazar cézársaláta érkezett, a téli étlapokra kötelezően felveendő cékla humusz formájában mutatkozott meg. Kaptunk házilag füstölt lazacot, ami mellé crème fraîche-sel kikevert céklasaláta és fermentált édeskömény saláta dukált, érkezett még halkrémre ültetett carpaccio rozsropogóssal, friss vaj és friss kenyér, na meg naan, hogy legyen, és briós, mert a panko morzsás tört dióbélbe forgatott májhoz mégiscsak az dukál.

A főfogásokat és a desszerteket már magunk csipegettük össze az étlapról, amely megint jó arányérzékről tett tanúbizonyságot. Minden van, mindenből jó van, izgalmas csavarokkal, újszerű megoldásokkal, nemzetközi kitekintésben, magyar gyökerekkel.

kozmo_2_v

A korábbi tapasztalatainknak megfelelően steak irányba indultunk, amely telitalálatnak bizonyult, a hibátlanul elkészített minőségi alapanyag nem igényelt semmilyen extra ’faksznit’, a kevesebb több elve mentén önmaga legjobb formáját hozta, némi szarvasgombás krumplipürével körítve. Ez utóbbi párosítást receptre írnám fel, egyszerűen a legjobb csapat, akárki akármit mond. A többiek elé változatos formában került az étlap java, volt, aki olaszos tésztavonalon indult világgá, volt, akit a konfitált kacsacomb fogott meg a tökéletes állagával, a desszertnél pedig szerteágazó kívánságainkból egy színes kavalkád született, mézeskrémes absztrakciók mellett pisztáciás tiramisu és szilvás sorbet kíséretében tálalt crumble is asztalra került.

kozmo_1_v

A Kozmo most is hozta, amit elvárunk tőle, nagyvilági, de nem hivalkodó, minőségi, de nem harsány, visszafogottan elit, szerethetően jó konyhával, a ma kihívásai és a mi igényeink szerint.

kozmo_4_v

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.