You are here: Home > Utazás > Balatoni idill – Kenese Bay Garden

Balatoni idill – Kenese Bay Garden

A tökéletes balatoni létezésnek egyszerre kell magában hordozni az egyszerűséget és a komplexitást, kell egyfajta vezérelv, amire épül, közben kell, hogy legyen benne spontaneitás, és micsoda csoda lenne, ha a pihenésünkről, a kikapcsolódásunkról, a tökéletes relaxációnkról valaki más gondoskodna helyettünk. A teljes körű szolgáltatásokat nyújtó balatoni szállodák szűk csoportjába lépett be idén tavasszal a Kenese Bay Garden, ahol a meglévő infrastruktúra teljes körű rehabilitációját követően, a gyakorlott és felkészült személyzet könnyedén felvette a kora nyári szezon ritmusát és már az első vendégeket is azzal az olajozott, jól szervezett működéssel, vendéglátással fogadta, ami a bejáratott helyek sajátja.

A Kenese Bay Garden érti a vendégigényt és mindent meg is tesz azért, hogy tökéletesen kielégítse. Tudja, hogy mire van szüksége a hozzá érkező utazónak, legyen szó konferencián résztvevő szállóvendégről, hosszú hétvégére érkező társaságról vagy a klasszikus nyaralását a szállodában eltölteni kívánó családról. A különféle elvárásokkal mind elbír, mindenre van válasza, tökéletes megoldása és tere, hogy a funkciókat elkülönítve, mégis kellemes egységként kínálja.

Számunkra most egy rövid hétvége adatott a hét közepén, amit számtalan beígért (de szerencsére elmaradó) vihar pettyezett, így minden napos pillanatnak külön tudtunk örülni és ki is használtuk, hiszen ki tudja, mit hoz a nap többi része. Balatonkenese megnyugtatóan közel van Budapesthez, Őrmezőtől nagyjából háromnegyed óra alatt le lehet érni az autópályán, azaz kisgyerekkel, sőt csecsemővel is belátható távolságra fekszik, vagy egy hirtelen jött ötletként is felvethető (a szabad szobák függvényében). A szálloda korábban egy telekommunikációs cég üdülőjeként üzemelt, a felújítás során bölcsen megőrizték a szállodától elkülönülő konferenciaközpontot, amely meghatározza az ide érkező vendégkör egy részét.

A felújítás során kialakított szobák jelentős részéből varázslatos balatoni látkép nyílik, amit a kültéri medencékből, a körülöttük lévő nyugágyakról, az étkező teraszáról és persze a privát partszakaszról is élvezhetünk.

Teraszajtóm mögött a Balaton

Teraszajtóm mögött a Balaton

A komplexumban található wellness nem csak kültéri medencéből áll, a beltéri részen – a medencék mellett – három panoráma szauna, gyerekrész és természetesen egyedi szépészeti, egészségmegőrző szolgáltatások is várják a vendégeket.

Az ezerarcú Balaton

Az ezerarcú Balaton

A Kenese Bay Garden területén persze akad játszótér, van csónakház és kikötő, ahonnan vízibiciklizni indulhatunk, vagy épp SUP-on vehetjük be a Balatont, sőt saját bowlingpályát is üzemeltetnek, amelyhez külön bár és kellemes hangulatú – természetesen panorámás – terasz tartozik.

Jó estét nyár, jó estét Balaton - negronival ünnepeljük a Szent Iván éjt

Jó estét nyár, jó estét Balaton – negronival ünnepeljük a Szent Iván éjt

A főépület bárjában ugyancsak várnak ránk a különféle alkoholos és mentes italok, sőt az Accent Hotels saját single origin etióp kávéjából, a Chelchele-ből is kérhetünk eszpresszót, vagy bármilyen kávés italt. Az éttermi kínálat szintén túlmutat a szállodai keretek között megszokotton, az étterem séfje jól ismeri a vendégeit, pontosan tudja, hogy a minőségi vendéglátásban hol és hogyan helyezkedjen el a házias, az egészségtudatos. Tudja, hogy egy nyaralás, konferencián való részvétel során mivel lehet kedveskedni, jóllakatni a vendéget, aki boldog várakozással tekint a naponta frissülő választékra. A nyári időszakban a kínálatot nem csak a szezonális fogások, hanem a teraszon, frissen grillezett tételek is gazdagítják.

bay1

Készülnek a grillezett húsok

Ha pedig már kipihentük magunkat és kicsit kimozdulnánk a környéken, akkor erre számtalan lehetőségünk van. A Szó testvérek Balatonalmádiban lévő Szó ami Szó  pékségében, cukrászdájában válogatott finomságok közül választhatunk, még a mentesen étkezők is megtalálják itt a számításaikat.

Mangalicazsírral megcsepegtetett kenyér - tökéletes brunch a Szó testvéreknél

Mangalicazsírral megcsepegtetett kenyér – tökéletes brunch a Szó testvéreknél

Ha friss juhsajtra vágynánk, akkor Kapolcs vadregényes tájaira invitál minket Bognár Edina és Ódor Dezső, akik érlelt sajtokat készítenek juh- és tehéntejből, de ha szerencsénk van, akkor azért egy kis friss juhgomolyába is belefuthatunk. A kapolcsi műhely mellett velük és a termékeikkel a Káptalantóti piacon lehet összefutni.

Érlelődő sajtok

Érlelődő sajtok

Ha pedig Toszkánába ugranánk át vagy vágyjuk Pompei egyedi atmoszféráját, akkor irány Nemesvámos mellett a Baláca római villagazdaság, amely egészen egyedülálló módon mutatja be a római nemesség mindennapjait az egykori Pannóniában.

Luca, a régészkutya, aki tökéletesen hozza a Pompeiben feltárt Cave Canem mozaik hangulatát

Luca, a régészkutya, aki tökéletesen hozza a Pompeiben feltárt Cave Canem mozaik hangulatát

A villakomplexum az első és a negyedik század közötti időszakról nyújt áttekintést, az átriumos, hatalmas lakóház és a toldalék épületek körül a táj is Itáliát idézi, érdemes időt szánni a helyre, kicsit megpihenni, engedni a varázslatának.

Itáliai hangulat

Itáliai hangulat

Ha pedig plusz adrenalint pörgetnénk a szervezetünkbe vagy van velünk néhány gyerek, akiket célszerű lenne valamilyen értelmes tevékenységgel lefárasztani, akkor ideális választás a Balatoni Bob, ahol több pálya várja a sebesség szerelmeseit és a Serpa kalandparkban meghódíthatjuk a fák közötti leget.

bay10

Egyszóval a Kenese Bay Garden ideális választás, ha a Balaton partján szeretnénk rövidebb vagy hosszabb ideig megpihenni. Minden adott egy totálisan kikapcsoló, relaxáló pihenéshez, de abban is készséggel segítségünkre van, ha kicsit aktívan vagy nagyon sportosan képzeljük az itt töltött időt.

Kilátás a szobám teraszáról

Kilátás a szobám teraszáról

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.