Vörös áfonyás sütőtökkenyér – glutén- és tejmentes
A sült sütőtökkel készített “kenyér” muffin formájában is jól működik.
Vörös áfonyás sütőtökkenyér (glutén- és tejmentes)
22 dkg gluténmentes liszt (most épp Spar saját márkás)
22 dkg cukor (lehet barna)
35 dkg sült tökbél
1 bő tk. mézeskalács fűszerkeverék
2 db nagy tojás
1,2 dl étolaj
0,5 dl ananászlé
1 csomag sütőpor
1 marék vörös áfonya
csipetnyi só
A sült tököt előkészítem, hagyom hűlni. A kihűlt masszához adok mindent (kivéve az áfonyát), majd robotgéppel gondosan kidolgozom. Végül elkeverem a masszában az áfonyát és az egészet egy sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.







