You are here: Home > Édes élet > Vörös áfonyás sütőtökkenyér – glutén- és tejmentes

Vörös áfonyás sütőtökkenyér – glutén- és tejmentes

A sült sütőtökkel készített “kenyér” muffin formájában is jól működik.
 
Vörös áfonyás sütőtökkenyér (glutén- és tejmentes)
 
22 dkg gluténmentes liszt (most épp Spar saját márkás)
 
22 dkg cukor (lehet barna)
 
35 dkg sült tökbél
 
1 bő tk. mézeskalács fűszerkeverék
 
2 db nagy tojás
 
1,2 dl étolaj
 
0,5 dl ananászlé
 
1 csomag sütőpor
 
1 marék vörös áfonya
 
csipetnyi só
 
A sült tököt előkészítem, hagyom hűlni. A kihűlt masszához adok mindent (kivéve az áfonyát), majd robotgéppel gondosan kidolgozom. Végül elkeverem a masszában az áfonyát és az egészet egy sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Rácsra téve hagyom majdnem kihűlni, csak utána szeletelem.
Búzaliszttel is remekül működik.
 
sutotokkenyer_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.