Champagne Sunday Brunch – pezsgővel felütött vasárnap
Ha van valamiért értelme vasárnap felkelni, az egy jó közös, hosszan elnyúló, akár ebédnek is értelmezhető villás reggeli. Szerencsére a felkelés nem azt jelenti, hogy ennek prezentálása céljából álljunk neki robotolni hajnali órákban, hanem pont azt, a lassú, macskaszerű ébredést, ami után csak abban kell döntésre jutnunk, hogy hol szeretnénk az álomból ébrenlétbe csúszás után ezt a nyugalmi állapotot, jóféle ételekkel és italokkal megspékelve, tovább élvezni.
A pesti oldalon a lehetőségeink a végtelenhez közelítenek, de budai oldal, amely természetközeliségével még inkább megfelel a hétvégi brunchról alkotott romantikus fantáziáinknak, erősen le van maradva. Ezért is örvendetes, hogy a Szemlő-hegyi-barlang felett, a Pasaréttől csak egy kőhajításnyira, a Rózsadomb legkellősebb közepén, szabadban, mégis fedve.
Brunch fronton persze már sok mindent láttunk, és jók is azok a klasszikus comfort food-ok, amikkel megidézhető a gyerekkor vagy bevihető egy egész napi teljes kalóriamennyiség, de lássuk be, itt is elkél a finomhangolás, aminek része, hogy az étel- és italválasztékot is úgy alakítják, hogy pont annyi csavar legyen benne, amit a vasárnap reggeli énünk örömmel fogad.
Erre pedig a legjobb válasz a pezsgős reggeli, buborékokkal indítva, folytatva és akár befejezve, mellé pedig olyan fogások, amikben örömmel fedezünk fel megannyi részletet vagy csak minőségi voltukkal tesznek minket boldoggá. Erre pedig tökéletes választás a Buja Disznók, ahol nem csak magas minőségű pezsgők, a champagne mellé dukáló csodás osztrigák, hanem Bíró Lajos egyedi hangvételű fogásai is fontos szerepet kapnak. A Buja Disznók emblematikus rántott tételei, a fül, a kacsamáj és a rántottsajt lollipop és a lepénykenyérbe csomagolt rántott hús és fasírt mellett ott az étlapon a klasszikus lecsókolbász illetve a bundás kenyér „másképp”, amit feltétlen javasolt tesztelni.
A Hello Buda jó környezetet biztosít ehhez a hétvégi kötetlen léthez, a gasztroudvar, a termelői piac sajátos hangulata jellemzi, lehet csemegézni a különféle gasztroegységek között, sőt akár egy teljes láncot is fel lehet fűzni a főfogástól a desszerten át egészen a kávéig.
A tematikus Champagne Brunch időpontok a Hello Buda facebook eseményei között találhatók.