Az idei Gourmet Fesztiválon megismerhetjük az új gasztrogenerációt
Ahogy azt már megszokhattuk, a legjelentősebb hazai gasztronómiai eseményen megint lesz mit kóstolnunk, hiszen a június 2. és 4. között megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon több mint 100 kiállító lesz jelen, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok, a söröktől borokon és pezsgőkön át, egészen a koktélokig.
Idén a fiatalok kerülnek a fesztivál középpontjába. A fókusz a megújuláson, az újdonságokon lesz, megjelennek az új trendek, legyen szó technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról. Az idei fesztiválon az új generációt többek között olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje, Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának “legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzlet fiatal csapatát vezeti, Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese lett. Ott lesz a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide “Év Fiatal Séfje” díját (ezzel az elismeréssel az új generációt díjazza a nemzetközi gasztrokalauz), és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez.
A Gourmet-n már megszokott és megszeretett étel- és italkínálatért felelős kiállítók mellett számos izgalmas program várja majd a vendégeket, a szakmai bemutatók mellett lesznek olyan előadások is, amelyekben a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel.
Elővételes jegyek, a kiállítók listája és minden egyéb információ itt: gourmetfesztival.hu








