Egy jó hentes kincset ér – megnyílt a HúsSzabóság a GOBUDA Mallban
Legalább 10 éve egyszer hosszabban fejtegettem a Mirelle oldalain, hogy a hentes miért olyan, mint a fodrász, de most újfent rá kellett jönnöm: vannak bizalmi emberek az életben, és az egyik ilyen mindenféleképp az, akitől a húst vesszük.
A rávezetést Szabó Ferencnek köszönhetem, a HúsSzabóság megálmodójának, lelkének és fő hentesének, aki nem átall közel 20 beszállítóval dolgozni, aki megjárja Toszkána dombjait és Párizs síkságait, hogy megkeresse a megfelelő partnereket, aki hisz a minőségi húskínálat szükségességében és akiben a vevők is hisznek.
Nem véletlenül. A HúsSzabóság első üzlete a Szépvölgyi út ismert kanyarulatában jött létre, a delikát ezen kicsi origója azóta odébb költözött, ahogy helyszűke miatt a Hússzabóság is nagyobb, tágasabb otthont keresett magának a Rózsadomb tetején. A költözést több fióküzlet követte, a most megnyílt boltjuk immár a negyedik üzlet (és mind a budai oldalon!). A GOBUDA Mall, lánykori nevén Eurocenter új koncepciójának része a magasabb minőségű gasztronómiai kínálat megvalósítása, aminek épp ideje volt. A lassan teljesen életre kelő komplexumba jó látni, ahogy megjelennek a minőségi üzletek, a HúsSzabóság meglepően nagy boltja is mágnesként vonzza majd a gourmandokat.
A kínálat valóban nemzetközi, a külhoni és magyar beszállítóknak köszönhetően teljes és állandó paletta várja a vásárlókat, amelynek – szezontól függetlenül – része a bárány és a kacsa, és amelyhez idényjelleggel csatlakozik majd most a liba, a grillkolbászok helyét átveszik a disznótoros elengedhetetlen kellékei, jön a tepertőszezon (szerint a tepertő az év 365 napján szezonban van, de nem mindenki van ezzel így).
A 10-12 órás sütést igénylő angus lábszár, a levesbe való szeletelt változatai, a különféle steakek mellett számos már előkészített, sous vide fogás is várja a vásárlókat, hiszen nem mindenkinek van annyi ideje, amennyire szeret minőségi alapanyagokból főzni, számukra ezek az összeállítások kifejezetten hasznosak.
A sous vide adta lehetőségek mellett lehet és kell is élni a „kérdezd a hentest” lehetőségével és élményével, Szabó Ferenc szerint erre fel vannak készülve, várják és szeretik az ilyen jellegű kérdéseket, hiszen úgy tartja, hogy a vásárlás tényével nem ér véget az ő szerepe, az elkészített és elfogyasztott hús felett érzett örömig tart a hentes felelőssége. És nem utolsó sorban így lehet valódi, értő törzsközönségre szert tenni, akik most boldogok, mert a Szépvölgyi úton egykoron nyílt hentesüket – egy pár utcával arrébb ugyan, de – visszakapták.
Akik meg eddig Óbudán tisztességes hentes híján voltak, azok végre tudják, hogy hova érdemes menni egy jó sütni való csirkéért, egy tisztességes bélszínért, bekevert, porciózott csevapért vagy épp egy kis rakott nyelvért.
A HúsSzabóságba.