Kakaós muffin, gesztenye szívvel
Desszertre vágytak a Nők (Mikor nem?), így gyorsan kreáltam valami finomat. A szombat esti gesztenyepüré-evészetünkből maradt egy darabka a mélyhűtőben (fejlődő magyar gazdaság: bio gesztenyepüré, aroma nélkül, nádcukorral), gondoltam a jelen projekttel ettől a mélyhűtőben megbúvó semmiresejó darabtól is megválok.
Kakaós muffin, gesztenye szívvel
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
14 dkg tönköly finomliszt
2 dkg holland kakaó
12 dkg nádcukor
1 dl tejszín
0,8 dl olaj
1 dl tej
1 tojás
2 tk sütőpor
bourbon vanília
A hozzávalókat összekeverem. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A papírkapszlikat félig megtöltöm, majd egy kockacukor méretű gesztenyepüré kockát beleeresztek. Kevés tésztát kanalazok még rá. Tűpróbáig sütöm.