You are here: Home > Édes élet > Kakaós muffin, gesztenye szívvel

Kakaós muffin, gesztenye szívvel

Desszertre vágytak a Nők (Mikor nem?), így gyorsan kreáltam valami finomat. A szombat esti gesztenyepüré-evészetünkből maradt egy darabka a mélyhűtőben (fejlődő magyar gazdaság: bio gesztenyepüré, aroma nélkül, nádcukorral), gondoltam a jelen projekttel ettől a mélyhűtőben megbúvó semmiresejó darabtól is megválok.

Kakaós muffin, gesztenye szívvel

12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

14 dkg tönköly finomliszt

2 dkg holland kakaó

12 dkg nádcukor

1 dl tejszín

0,8 dl olaj

1 dl tej

1 tojás

2 tk sütőpor

bourbon vanília

A hozzávalókat összekeverem. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A papírkapszlikat félig megtöltöm, majd egy kockacukor méretű gesztenyepüré kockát beleeresztek. Kevés tésztát kanalazok még rá. Tűpróbáig sütöm.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.