You are here: Home > Édes élet, Tészta, de fő > Túrófánk – gluténmentes

Túrófánk – gluténmentes

Ezennel meg is nyitottuk a fánkszezont. A mentes vonallal biztosra mentem, olyan tésztát választottam, ahol kevés szerep jut a liszteknek. A teszt hibátlanra sikeredett, a nagyszámú tesztcsapat véleménye szerint könnyű végeredményt kaptunk, ami talán még jobb is, mint a lisztes rokona.

Túrófánk – gluténmentesen

30 dkg Schar B mix

25 dkg félzsíros túró

4 db L-es tojás

1 csomag sütőpor

1,5 dl tejföl

2 csomag vaníliás cukor

5 dkg cukor

csipetnyi só

1 db bio narancs reszelt héja

A lisztet kimérem, hozzáadom a sütőport, a cukrokat, a csipetnyi sót és belereszelem a narancs héját. Elkeverem a szárazakat, majd jöhet a tejföl, a túró (amit nem nyomorgatok szét, hagyom szép rögösen), a tojások hada. Az egészet alaposan átkeverem, majd negyed órát állni hagyom.

Fél óra kókuszzsírt felolvasztok, hagyom felforrósodni, majd picit visszaveszek a hőből alatta. Egy evőkanalat az olajban átmelegítek, majd azzal szaggatom a fánkokat az olajba. Hagyom, hogy szépen megszínesedjen az egyik oldaluk, majd átfordítom őket, végül szűrőkanállal papírtörlős tányérra szedem az összeset.

Lekvárral és mogyorókrémmel kínálom.

Gluténmentes túrófánk

Gluténmentes túrófánk

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.