You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Palacsintavilág szemellenző nélkül – a világ palacsintáit kóstolhatjuk az Around Pancake-ben

Palacsintavilág szemellenző nélkül – a világ palacsintáit kóstolhatjuk az Around Pancake-ben

Zsófi számára a palacsinta egészen kis kora óta alkati szer, így nálunk átlag feletti mennyiség sült mindig ebből a klasszikus édességből. A hagyományos, a magyar háztartásokban fellelhető, a strandbüfékben oly sokszor a végletekig lejáratott, a nagymama lekvárjával viszont verhetetlen vékony tésztás palacsinta mellett azonban más is sült a konyhánkban. Előszeretettel készítettem blinit, amerikai palacsintát, sütöttem szirnyikit, alkottam crêpe-t, sütöttem pongyolában almát vagy épp jemeni palacsintát.

A palacsinta ugyanis internacionális fogás, amelyet sok esetben megpróbálunk kisajátítani, de pont annyira a miénk, mint a kenyér. Azaz van belőle saját verziónk, de a világ számos pontján – a miénkre valamelyest emlékeztető vagy teljes mértékben eltérő – eredményre jutottak és a mai napig boldogok vele.

Mert palacsintázni jó – gondolták az Around Pancake ötletgazdái is, akik a pandémia alatt azon töprengtek, hogy ha valójában nem is lehet kimozdulni, akkor vajon van-e olyan adott fogás, amelyen keresztül be lehet bejárni a világot? A palacsinta több mint 100 arcát mutatta meg nekik, amelyet remek kiindulási alapnak tekintettek ahhoz, hogy ha egyszer helyre áll a világ rendje, akkor itt, Budapesten betekintést adjanak a nagyérdeműnek, hogy palacsinta címszó alatt micsoda színes, gazdag és izgalmas választék található a nagyvilágban.

pan4

Az alapkoncepciót tett követte. Az összegyűjtött, több mint százféle palacsinta kivitelezése értelemszerűen nem működött volna, a projektben érezhetően olyan konyha szaktekintélyre volt szükség, aki látja az ötletben rejlő zsenialitást, és olyan rendszerbe tudja foglalni, ami valóban működőképes. Így lett Győrffy Árpád az Around Pancake executive chef-je és így született az a 10 országot felölelő, 14 palacsintát bemutató választék, amely lehetővé teszi, hogy elmélyedjünk ebben a pazar gasztrokultúrális metszetben, mindezt úgy, hogy tökéletes és teljes étkezést kínáljanak a választékban lévő fogások.

pan2

Az Around Pancake választéka egyedi. Megtalálni benne a magyar gasztronómia palacsintáit, de mellette ott – többek között – a holland, skót, orosz, dél-amerikai vagy japán palacsinta is.

pan5

A finoman fine dining felé hangolt, igényesen tálalt, minőségi alapanyagokból készített fogások mellett magas minőségű kávé, magyar termelőktől érkező prémium szörp, szűrt víz és környezettudatos tálalás teszi teljessé az Around Pancake nyújtotta élményt.

A palacsinták birodalma a város egyik legszerethetőbb pontján, a Nagymező utcai templomnál található, ahol még tetten érhető ennek a pezsgő városnak az egykorvolt nyugalma, a negyed összetartó, kisvárosi volta.

pan3

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.