You are here: Home > Termékekről > 2017-es szaloncukortrendek, mert – bizony – ilyen is van

2017-es szaloncukortrendek, mert – bizony – ilyen is van

Az elmúlt 20 évben nagyjából annak örültünk, hogy már nem csak az ehetetlen cukormasszát, azaz a konzum szaloncukrot lophatjuk le a fáról, hanem számtalan ízben, formában kínálják a gyártók a portékáikat, amelyekkel dekorálhatjuk az ünnepi díszbe öltöztetett lakást és többé-kevésbé kényeztethetjük magunkat a beltartalmával.

Ez a többé-kevésbé most is jellemző a szaloncukorpiac felhozatalára, de szerencsére ma már bőven akad olyan, amelyiket nem csak az esztétikus volta és a tavaly vett díszekhez passzoló színe miatt választunk, hanem azért, hogy az ünnepi időszak lassulós, olvasós, baráti társaságos estéinek, pillanatainak részese legyen.

Demeter Chocolate
A Demeter Chocolate szaloncukrai közül nálam örök favorit a robbanócukros szaloncukor, amelynek láttán a gyermeki énem minden évben boldogan ujjong. A cég kínálatában azonban ennél fajsúlyosabb példányokkal is találkozhatunk, mint például a konyakmeggyes szaloncukor, a mézes málnapálinkás vagy épp a vörösboros szaloncukor. A cég nemzetközi csokoládéversenyeken nyert bonbonjait, azaz a szatmári szilvapálinkásat és a zserbós bonbont is viszont láthatjuk ebben az ünnepi köntösben.

demeter_zserbo_szaloncukor

Szamos
A Szamos idei újdonsága a csokoládés, a fekete ribizlis, a meggyes és a narancsos ízesítésű marcipános szaloncukor, illetve a praliné alapú szaloncukrok között is akadnak érdekességek, mint az édes-sós mandulanugátos vagy a mézes-narancsos. Külön öröm látni, hogy a cukorbetegek számára is születnek minőségi termékek, az idei évtől hozzáadott cukrot nem tartalmazó termék is helyett kapott a Szamos szaloncukor kínálatában, a csokoládékrémmel töltött, csokoládéba mártott marcipános szaloncukor formájában.

szamos

chocoMe
Az innovatív voltáról híres és ezzel világhírre is szert tevő chocoMe is belépett idén a szaloncukor piacra. A vegyes tartalmú dobozukban rejtező szaloncukrok összetétele, ízesítése jól példázza a cég termékpalettáját, itt sem egyszerű pralinékat rejt a sztaniol, hanem ügyesen komponált ízekkel, merész fűszerezéssel találkozhatunk, s olyan beltartalommal, ami egyre inkább előrevetíti azt, ami már évek óta látszik a minőségi szaloncukrok piacán, hogy a klasszikus értelembe vett szaloncukrok helyét átveszik a szezonális köntösbe öltöztetett prémium pralinék, bonbonok. A chocoMe kínálatában jelen lévő szaloncukrok közül biztos befutó a 66%-os karibi étcsokoládés ganache, illetve a szárított palacsintatészta-textúrával gazdagított mandulás-mogyorós praliné.

chocome-szaloncukor

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.