You are here: Home > Édes élet > Breton szilvatorta

Breton szilvatorta

A breton szilvatorta meglepően egyszerű, s rendkívül mutatós. A szilvát szinte bármivel tölthetjük, a fahéjas cukortól, a darált csonthéjasokon át egészen – a receptben is szereplő – mákig.

bretonszilva
Breton szilvatorta

Tészta:

30 dkg finomliszt

15 dkg cukor

2 tojás sárgája

25 dkg vaj

csipet só

Töltelék:

1 kg szilva

8 dkg darált mák

6 dkg cukor

1 ek rum

A vajat elmorzsolom a cukros, sós liszttel. Amikor szép homogénné válik, akkor összedolgozom a tojások sárgájával. A kész tésztát egy órára a hűtőbe teszem.A szilvákat óvatosan kimagozom, úgy, hogy egyben maradjanak. A mákot  elkeverem a rummal és a cukorral.

A tésztát megfelezem, az egyik felét pitetálnyira nyújtom, és a tálba ügyeskedem. Fogom a szilváimat és megtöltöm őket, majd szép sűrűn leteszem a tésztára. Amikor már az összes szilva ott pihen a tálban, akkor kinyújtom a tészta másik felét és szépen betakarom vele a szilváimat. Elhabart tojással megkenem, villával megszurkálom, majd 190 fokos sütőbe dugom, úgy egy órára. Mikor szép barnára sülnek a szilvahalmok: késznek ítélem és megpróbálom kivárni, amíg ehetővé hűl.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply