Wagyu burger a Zingben
Már az angus burger kapcsán éreztem, hogy Ádámék semmit sem csinálnak csak úgy félig, tessék-lássék módon. Ha egy ötlet, elképzelés szöget üt a fejükben, azt tisztességgel véghez is viszik. A november elején nyitó Nádor utcai Zing sajtómegnyitóján újra bebizonyították, hogy a hamburger még nem lerágott csont, ebben az – utóbbi években elképesztő intenzitással termelt és fogyasztott – street foodban is van még hova fejlődni.
A minőségi alapanyagok használatában már a Terra Pannonia angus-együttműködés is igazán példaértékű volt, s most egy hasonlóan izgalmas projekt veszi kezdetét, amelyben Ádámék Zichy Mihály wagyu állományának egy részét felhasználják és az arra vevő vendégek megkóstolhatják a húspogácsák Rolly Royce-át.
A szaftos, zsírral alaposan átszőtt húsból készített burger nem csak a pogácsa alapanyagát tekintve különleges, hanem a burger összes összetevője nagy műgonddal került ki- és összeválogatásra. A munkafolyamatban nagy segítségükre volt az Olimpia étteremmel elévülhetetlen érdemeket szerző Takács Lajos kreatív séf és a riói olimpia legspontánabb nyilatkozatát tevő Kenderesi Sajtburesz Tamás.
A wagyuban rejlő minőség nem csak a burgerekben mutatkozik meg, a Nádor utcai üzletben steak formájában is kóstolható lesz ez a húskülönlegesség.
Az étkezés elengedhetetlen része a kávézás, amire a Zingben szintén nagy hangsúlyt fektetnek, a Casino Mokkaával együttműködve, saját blendből főzik a feketét. A kolumbiai kávékeverék, az El Sonador egyenesen a termelőktől érkezik a Zingbe.
(fotók: Puskás Nóri)