You are here: Home > Édes élet > Almás szívek

Almás szívek

A Valentin-napra kapott négy kicsi kapcsos tortaformát a hétvégén felavattam. Valami gyors, könnyű, személyre szabott méretekkel rendelkező süteményt szerettem volna készíteni, így esett a választásom egy almás, kevert tésztás csodára, amit az ehetőre hűlése pillanatában tüntettek el a Nők.

 

Almás szívek, 4 személyre

10 dkg rétesliszt

8 dkg vaj

1/2 csomag sütőpor

1 tojás

7 dkg vaníliás cukor

2 alma

2 kk fahéj

1 marék mazsola

csipet só

Az almákat meghámozom, magházukat kiszedem és nagyobb kockákra vágom. A formákat zsírral kikenem, rétes liszttel kiszórom. Az almakockákat elosztom a négy formában, hozzáadom a mazsolát és megszórom fahéjjal. Kimérem a lisztet, elkeverem a sütőporral, cukorral, majd hozzáadom a tojást és az olvasztott vajat. Alaposan átkeverem a tál tartalmát, majd egyformán elosztva ráhalmozom az almákra a tésztát és 180 fokon szép színesre sütöm. Ha megsült porcukorral megszórom és vagy tejföllel vagy tejszínnel, esetleg vaníliafagylalttal kínálom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.