You are here: Home >Archive for november, 2013

Az alkotás öröme

Tegnap este Edömér barátnőmmel belevágtunk a közös az adventi készülődésbe, hangolódásba. A tökéletes kezdést Farkas Vilmos péksütemény kurzusa adta, ahol remek társaságban, kedves és szakértő tanárunk vezetésével gyúrhattunk, formázhattunk, alkothattunk kedvünkre. Szerelmese vagyok a péksüteményeknek. Kevés csodálatosabb matéria van a világon, mint a kelt vagy az omlós tésztából készített péksütemény, hiszen annyi varázslat és lehetőség […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Mogyorókrémes kuglóf

Míg Zsófi a paradicsomos ételek kötetében találta meg álmai receptjeit, Anna a tortás kötettel barátkozott össze. Így a vasárnapi desszert egy egyensúlysütemény volt, az ő interpretálásában. Mogyorókrémes kuglóf 4 tojás 25 dkg finomliszt 25 dkg cukor 25 dkg vaj csipetnyi sütőpor (anyai extra) 4 ek mogyorókrém Anna egy nagyobb tálba kimérte a finomlisztet, amihez én […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Kalauz édesszájúaknak: Híres cukrászdák és kávéházak

A karácsonyi gasztrokönyv piacon nem csak az aktív konyhai tevékenykedőknek terem babér, hanem azoknak is, akik csak a végtermékek fogyasztásában jeleskednek. A Szaktudás Kiadó Ház gondozásában megjelent, cukrászdákat és kávéházakat felsorakoztató kötet napra kész, friss információi mellett az adott hely történetéről, létrejöttének legendás körülményeiről is mesél, sőt az egyes helyek tulajdonosai, menedzserei, cukrászai is sorra […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Töltött paradicsom

A Móra kiadó gyerekszakácskönyveiben a Nők több remek receptet is találtak, amelyekből egyet-egyet el is készítettek a hétvégén. Zsófi töltött paradicsomot csinált. Töltött paradicsom 6 nagyobb paradicsom 40 dkg darált sertéscomb 12 dkg ricotta 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 6 nagyobb levél bazsalikom 0,75 dl olíva olaj 1 ek reszelt parmezán só frissen őrölt fekete […]

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS