You are here: Home >Archive for december, 2012

Régi év, új év

Nagyon tartalmas évet zárunk. Megint. A Nők iszonyatos tempóban nőnek, szinte napról napra győzik le a 168 centim nyújtotta csekély akadályt. S mivel nem csak a magasságuk ugrott meg, hanem komoly nyolc éves emberekről beszélünk, így a közös rajongásaink is egyre szaporodnak. Anna lelkesen nézi velem a sorozataim jelentős részét, Zsófival közösen készülünk egy-egy mozipremierre […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Parmezános ricottafánk

Jamie új, negyed órás ételeket ígérő könyvénél már a lapozgatáskor éreztem, hogy bizony itt tökéletesen tetten érhető a relativitás. A bevásárlást, kipakolást, előkészítést cselesen semmibe vevő negyed órát azonban csak az ebéd eltüntetésekor sikerült prezentálunk, azon kívül csupa fél órával találtuk magunkat szembe. Ezt leszámítva a könyv jó, sok inspirációval, színekkel, ízekkel, harmóniákkal. A receptek […]

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Macesz huszár

A bisztró kifejezést mostanában igen sok mindenre rá szokták húzni. Nekem határozott elképzeléseim vannak arról, hogy milyen is egy bisztró, s a Macesz huszár tökéletesen megfelel a bennem élő bisztró definíciójának, amit ők megtoldottak azzal, hogy az étterem jellegéből adódóan zsidó bisztróként reklámozzák mindezt. A Macesz huszár hihető mennyiségű, házias fogással operál, amelyeknek java része […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Szilveszteri ételek, partifalatok

Alig pakoltuk el a tépett  karácsonyi csomagolópapírokat és tettük túl magunkat a karácsonyi traktákon, máris itt az újabb erőpróba, a szilveszter. A szilveszter abból a szempontból jobb, hogy baráti társaságok esetében megoszlanak az elkészítendő ételek a családok között, s az is jó, hogy a szilveszteri koszt svédasztallal is könnyedén megoldható. Az alábbi összeállításban szereplenek a […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS