You are here: Home > Édes élet, Termékekről > Polentafelfújt

Polentafelfújt

A rizskoch gyerekkorom óta nagy kedvencem. Anya rizskochjai mindig tojásban gazdagok és ennek ellenére könnyűek voltak, amit málnaszörppel, jóféle házi baracklekvárral vagy csak magában faltam.

Felfújtat nem csak rizsből, hanem gersliből, kölesből vagy épp kukoricagrízből is remek készíthetünk, sőt a Panasonic multicooker segítségével mindezt egyetlen edény segítségével levezényelhetjük.

 

kukoricafelfujt

 

Kukoricagríz felfújt

7,5 dkg kukoricagríz

7 dkg cukor

1 citrom héja

1 ek citromlikőr

3,5 dl tej

3 tojás

csipetnyi só

5 dkg vaj

A kukoricagrízt, a cukort az edénybe kimérem, majd csipetnyi sót szórok rá, s tejjel felöntöm. Az edényt a masinába helyezem, azt bezárom. A rizskészítő funkció segítségével fél óra alatt tökéletes polentát kapok, amihez hozzáadom az apró kockákra vágott vajat, az elhabart tojásokat, a citromlikőrt és a reszelt citromhéjat. Egy műanyag spatula segítségével az összetevőket alaposan elkeverem, majd újra bezárom az edényt és a sütemények készítésére rendelt fokozaton 40 perc alatt készre sütöm a felfújtat.

A kész felfújtat tálra borítom és langyosan, málnalekvár kíséretében kínálom.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.