You are here: Home > Húúús, Sör és korcsolya > Aszalt gyümölcsös csirkemáj, bacon-be tekerve

Aszalt gyümölcsös csirkemáj, bacon-be tekerve

A bacon-be tekert csirkemáj egy igazi adu ász, ha jól szellőző konyhával vagy erősebb szagelszívóval rendelkezünk. Az ütemesen elkészülő, kevés hozzávalót igénylő, ellenben lehengerlően ütős falatka borhoz, sörhöz egyaránt csúszik, de feltétnek, vagy főfogásnak is ideális.

csirkemaj

Aszalt gyümölcsös csirkemáj, bacon-be tekerve

50 dkg szép csirkemáj, szív nélkül

20 szelet bacon

5-6 szem datolya

5-6 szem aszalt szilva

5-6 szem aszalt sárgabarack

csipetnyi őrölt rozmaring

A datolyát és a szilvát kimagozom, s a gyümölcsöket félbevágom. A bacont kiterítem, az alaposan megtisztított csirkemájat a felső egyharmadára fektetem. A májat csipetnyi őrölt rozmaringgal fűszerezem, majd a gyümölcsdarabokból vegyesen teszek mellé, és a baconnel együtt szorosan feltekerem.Fogpiszkálóval, hústűvel vagy szilikon kötözővel rögzítem a batyukat és sütőpapíros tepsire fektetem.

 Ez a pont azonban kiváltható azzal, hogy a feltekercselt bacon végét lefordítom a sütőpapír felé, így nem fog felpöndörödni.

Amikor elkészültem az összes batyuval, akkor a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, s addig sütöm, amíg a bacon alaposan meg nem pirul. Amerikai konyhás lakásokban óvatosan ezzel az étellel, a sülő máj illata mindent beterít.

Eredetileg az Alapkonyhán jelent meg.

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.