You are here: Home > Nem folyékony, de kenyér > Diós, szezámmagos rozskenyér

Diós, szezámmagos rozskenyér

Valami másra vágytam…alapvetően el innen, de mivel sok a dolgom és az idő is kitartóan ellenünk volt ma (20 perces váltásokban esett/sütött), inkább kísérletezésre adtam a fejem.

Diós, szezámmagos rozskenyér

25 dkg finomliszt

5 dkg darált dió

8 dkg rétesliszt

12 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

5 dkg pirított szezámmag

5 dkg vaj

1,5 tk sikér

késhegynyi aszkorbinsav

2 ek tejföl

2 dl langyos tej

2,5 dkg élesztő

1,5 tk só

2 tk cukor

A szezámmagot egy serpenyőben megpirítottam. Így sokkal aromásabb. Az össze dolgot szépen beletettem a gépezetbe, most meg van egy meleg, illatos kenyerem, ami várja, hogy családilag megszegjük a vacsorához.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.