You are here: Home > Édes élet > Mangós, kókuszos szelet

Mangós, kókuszos szelet

A márciusi angol Good Food már megint tele van remek ötletekkel. Könnyen elkészíthető fogásai között pont kapóra jött egy mangós, kókuszos sütemény, amelyhez tálcán kínálta magát a konzerv mangó a sarki Lidlben.

Az egyensúly sütemény alapokon nyugvó tésztában lévő csavar csupán annyi, hogy a tészta rugalmasságát és szaftosságát a vajon kívül, egy tisztes adag tejföl is elősegíti (mondtam már ugye, hogy szolgaian sose másolok receptet, így a görög joghurt helyét átvette a tejföl és igen jól vizsgázott). Az eredetihez képest visszavettem a cukortartalmon és a zsiradék mennyiségén is, de több módosítást nem igényelt a dolog.

DSC_2961_v_V

Mangós, kókuszos szelet

20 dkg finomliszt

1/2 zacskó (7 g) sütőpor

4 tojás

18 dkg cukor

5-5 dkg kókuszreszelék

18 dkg tejföl

18 dkg vaj

40-45 dkg-os mangó konzerv

A mangókonzervről leöntöm a levet, majd alaposan lecsöpögtetem és apróbb kockákra vágom. A cukort a vajjal habosra keverem, majd egyenként beleütöm a tojásokat is és tovább habosítom.  ezek után hozzáadom a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet és 5 dkg kókuszreszeléket. Homogén masszává keverem. Végezetül óvatosan beleforgatom a mangódarabokat is és egy közepes, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom a krémet. 5 dkg kókuszreszelékkel alaposan megszórom, majd 170 fokon tűpróbáig sütöm. a tejföl miatt a tészta viszonylag lágy marad azután is, hogy megsült, így nagy odafigyeléssel érdemes végezni a tűpróbát. Ha a tetején lévő kókuszreszelék arany színra vált, akkor már szinte biztos, hogy megsült a tészta.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.