You are here: Home > Édes élet, Nem folyékony, de kenyér > Mazsolás kenyér

Mazsolás kenyér

Gyengéim az enyhén édes kenyerek, amelyeket ha lehet nem csak cukorral édesítek, hanem aszalt gyümölcsökkel és az édes ízek mellé párosítható, hangulatkeltő fűszerekkel.

Így született a Nők számár tervezett mazsolás kenyér is, amelyben összesen 4 dkg cukor van, még is kellemesen édes és majdnem kalácsosan puha.

DSC_2189_v

Mazsolás kenyér

50 dkg finomliszt

2,5 dl víz

1 tojás

csipetnyi só

2,5 dkg élesztő

4 dkg nádcukor

2 marék mazsola

1 mk őrölt fahéj

1 mk őrölt szegfűbors

A lisztet kimérem és átszitálom, majd hozzáadom a finoman elmorzsolt élesztőt, a cukrot, a sót. Egy pohárba kimérem a vizet, hozzáütöm a tojást és alaposan elkeverem. A folyadékkal rugalmas tésztát gyúrok a kenyérből (lehet használni kézi mixert tésztakarral vagy akár kenyérsütőgépet is ehhez a feladathoz), amihez hozzáadom a mazsolát is.

A tésztát olajjal vékonyan kikent edénybe teszem, tiszta konyharuhával lefedem és másfél órát hagyom meleg helyen kelni. Ezután egy szögletes sütőformát sütőpapírral kibélelek, s a átgyúrt, formára igazított tésztát belefektetem. 20-25 percig meleg helyen hagyom kelni, majd a 195 fokos sütőbe tolom. Nagyjából 30 perc alatt megsül (addig sütöm, amíg szép barna nem lesz a kérge). Rácsra téve hagyom hűlni. Vadhúsok mellé, lekvárhoz kitűnő, de magában vagy egy kis vajjal is remek.

 

 

FontleLibra-POLO-kek-fekete_v

A posztban elkészített fogáshoz az ásványvizet a Fonte Libra családi ásványvíz biztosította.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.