You are here: Home > Húúús, Krumplis > Sült pisztráng citromos krumplipürével

Sült pisztráng citromos krumplipürével

A szombati ebédet egy hosszabb – a témában írott –  anyag inspirálta. Egyszerűen annyit írtam a pisztrángról, hogy úgy éreztem muszáj sütnöm.  A család nagy része partner a halevészetben, így csak Zsófi számára kellett egy darabka csirkemellet keríteni, hogy mindenki boldogsága teljes legyen.

DSC_1739_v

Sült pisztráng citromos kurmplipürével

4 db 25 dkg-os konyhakész pisztráng

3 gerezd fokhagyma

1 kg krumpli (nálunk Ella)

1 dl olíva olaj

3-4 ek olíva olaj

1 citrom

bors

2 tk kakukkfű

A halakat lepikkelyezem, majd kívül-belül alaposan átmosom. Ezután papírtörlővel szárazra törlöm őket és sózom, borsozom a külsejét és a belsejét is.

Egy mély serpenyőben (éljen a wok) megforrósítom az olajat, majd a halakat 6-6 percig sütöm mindkét oldalán. Mielőtt kiemelném a halat kis citromhéjat reszelek rá.

A körethez  megpucoltatom a krumplit, majd a három gerezd fokhagymával enyhén sós vízben felteszem főni. Amikor megfőtt, akkor a főzőlévől 2-3 decit megmentek, majd a többit leöntöm a krumpliról. a krumplit hagyom néhány percig gőzölögni, aztán krumplinyomóval átnyomom, az egy deci olíva olajjal meglocsolom, igény szerint sózom, kakukkfűvel ízesítem és belefacsarom fél citrom levét. A főzőlével krémesre lazítom, s a kisült halhoz adom.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.