You are here: Home > Vegasztro > Padlizsánfasírt paradicsomszósszal

Padlizsánfasírt paradicsomszósszal

A padlizsán egy ideje szinte minden formában bejött a Nőknek. Zsófi csak a fűszeres padlizsánsteak kapcsán fejezte ki nemtetszését, de a padlizsánkrém nála is favorit. A padlizsánfasírtot is boldogan falták, paradicsommártásba  tunkolt friss kenyérrel.

DSC_0702_v

Padlizsánfasírt paradicsomszósszal

3 közepes padlizsán

1 tojás

4 ek reszelt parmezán

1 karéj kenyér (6 dkg)

frissen őrölt fekete bors

6 levél bazsalikom

zsemlemorzsa

Paradicsomszósz:

5 dl paradicsompüré

1 közepes vöröshagyma

1 nagyobb gerezd fokhagyma

1 közepes sárgarépa

1 kk szárított kakukkfű

2-3 levél friss bazsalikom

frissen őrölt fekete bors

Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőt 220 fokra előmelegítem. A padlizsánokat félbe vágom, majd – anélkül, hogy a héjukat átvágnám – 2-3 csíkban végigmetszem a húsukat. A padlizsánokat a tepsire teszem és addig sütöm, amíg meg nem puhulnak.

Amíg sül a padlizsán, addig elkészítem a paradicsomszószt. A hagymát apróra vágom, majd olíva olajon megdinsztelem, amikor már majdnem jó, akkor hozzáadom a vékonyra vágott fokhagymát és a finoman felkarikázott sárgarépát. Kicsit ezeket is megfuttatom az olajon, majd jöhet a paradicsomlé és a fűszerek. Alaposan átkeverem, majd fedő alatt, takarékon hagyom főni.

A kenyérbelet kevés vízbe beáztatom. A megsült padlizsánok húsát egy nagyobb tálba kanalazom a héjakból. Hozzáadom a sajtot, a kinyomkodott kenyérbelet és a tojást. Picit sózom, borsozom, hozzáadom a vékonyra metélt bazsalikomot, majd alaposan átkeverem a masszát.

Egy tálcára zsemlemorzsát szórok, s a masszából szaggatott diónyi fasírtokat ebben megforgatom. A fasírt anyaga viszonylag lágy, így óvatosan dolgozzunk vele! Egy serpenyőben 2 ujjnyi olajat hevítek, majd a gombócokat nem túl nagy láng mellett kisütöm. Papírtörlős tálra szedem.

Tálaláskor egy bő merőkanál paradicsomszószt szedek a tálba és erre ültetem a fasírtokat. Friss kenyérrel kínálom.

 

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.