You are here: Home > Édes élet > Gesztenyés blincsiki

Gesztenyés blincsiki

A Szásával közös orosz hétvége egyik hozadéka volt, hogy mindenáron blincsikit szerettem volna csinálni. Péntek este, amikor a Nők elvonultak a saját ügyeiket intézni, s Sándor pápa is csak halkan duruzsolt a tévében, nekiálltam egy jóféle blincsikinek. Kicsit fúziósra sikeredett, de a tökéleten eredetét ellensúlyozta finom íze.

Gesztenyés blincsiki

25 dkg finomliszt

5 dkg gesztenyeliszt

0,5 dkg friss élesztő

5 dkg cukor

1 tk vanília esszencia

4 dl tej

5 dkg vaj

5 dkg fenyőmag

A lisztekhez morzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot. A vajat felolvasztom a kimért tejhez öntöm a vaníliaesszenciával együtt, majd a tejjel felöntöm a lisztet és alaposan kikeverem. A fenyőmagokat meleg, száraz serpenyőben megpirítom és egy tálba félreteszem.

Kis vajat teszek a serpenyőbe, majd kanálnyi masszát terítek a serpenyőbe, megszórom maggal és mindkét oldalát megsütöm.

Gesztenyelekvárral kínálom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.