Gesztenyés blincsiki
A Szásával közös orosz hétvége egyik hozadéka volt, hogy mindenáron blincsikit szerettem volna csinálni. Péntek este, amikor a Nők elvonultak a saját ügyeiket intézni, s Sándor pápa is csak halkan duruzsolt a tévében, nekiálltam egy jóféle blincsikinek. Kicsit fúziósra sikeredett, de a tökéleten eredetét ellensúlyozta finom íze.
Gesztenyés blincsiki
25 dkg finomliszt
5 dkg gesztenyeliszt
0,5 dkg friss élesztő
5 dkg cukor
1 tk vanília esszencia
4 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg fenyőmag
A lisztekhez morzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot. A vajat felolvasztom a kimért tejhez öntöm a vaníliaesszenciával együtt, majd a tejjel felöntöm a lisztet és alaposan kikeverem. A fenyőmagokat meleg, száraz serpenyőben megpirítom és egy tálba félreteszem.
Kis vajat teszek a serpenyőbe, majd kanálnyi masszát terítek a serpenyőbe, megszórom maggal és mindkét oldalát megsütöm.
Gesztenyelekvárral kínálom.