You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Vegasztro > Almakrémleves

Almakrémleves

 
A Nők szeretnek a Mucinál lenni. Nem csak az extra csokik, a totális
kényeztetés, a Papaszörny teljes leigázása miatt, hanem azért is, mert
van kompót. Almakompót. Anna a múltkor meg is jegyezte anyának, hogy én
ilyet sose csinálok. (Minek? Ott mindig esznek.)

De azért felhorgadt bennem a gasztroönérzet, vettem almát és főzök a
Nőknek. Persze nem kompótot, mert az olyan snassz lenne. Inkább leves
lesz belőle.
 



Almakrémleves

4-5 nagyobb alma

10-12 szem szegfűszeg 

1 nagyobb darabka fahéj

2 csipet só

méz

1 1/2 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt

2 dl tejföl

Az almákat meghámozom, felcikkezem, lábasban vízzel felöntöm,
fűszerekkel összefőzöm, sózom, mézzel ízesítem. Az almák egy részét
kimenekítem, a többit botmixerrel elsimítom. A tejfölt kikeverem
liszttel. Leveshez adom. Hagyom hűlni, majd enyhén langyosan tálalom.
 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.