Reggeli újragondolva – a Danubius Hotels a vendégigények előtt jár
A szállodai lét egyik alapvetése a jó reggeli. Legalábbis az én eddigi tapasztalatom ezt mutatja. Ha üzleti úton vagyok, akkor azért fontos, mert nincs időm felfedezni a város kedvelt kis kávézóit, hogy elcsemegézzek a legjobb helyi finomságokból. Ha családdal vagyok, akkor szeretném, ha mindenki a maga igényei szerint a legjobban feltankolná a készleteit, hogy pár órára utána abszolút működőképes legyen, ha pedig csak láblógatok, akkor élményként kívánom megélni a reggelit és annak igenis része, hogy kényelmesen, a szálloda berkein belül fogyaszthassam el az igényeimhez legközelebb álló, a mai kihívásoknak, elvárásoknak, gasztronómiai trendeknek is megfelelő reggelit vagy épp brunchot.
És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy milyen elképesztő csavart tud vinni a szálloda megválasztásába – a reggeli puszta létén túl – a mentességek kezelése. Mert ugye nagyon nem mindegy, hogy egy diéta vagy épp egy autoimmun betegségből fakadó mentes táplálkozás milyen támogatásra talál a szállodalánc, az adott szálloda részéről, értik-e, érzik-e ennek a fontosságát. Amennyire az elmúlt négy év európai és nem európai merítéseiből meg tudom ítélni: a legtöbb helyen a személyzet első reakciója a riadalom, nagyon kevés helyen van nem csak bármilyen mentes választék, hanem szakértő személyzet (aki mondjuk nem egymás melletti kosarakban ágyaz meg a mentes és a kovászos kenyereknek).
Az irány nem kérdéses, a szállodáknak le kell követniük, elébe kell menniük a vendégigényeknek és a trendeknek, hiszen a vendégélmény nem csak a tiszta zuhanyból és a jó matracból adódik össze. Éppen ezért örültem rendkívül a Danubius Hotels meghívásának, ahol egy hibátlan sajtóreggelin mutatták be a fejlesztéseket, meséltek a folyamatban lévő újításokról, amelyekkel a Danubius várja a hozzá betérő vendégeket.
A szállodalánc a Hotel Héliát egyfajta laborként alkalmazza, itt tesztelik az újításokat, a pilot rendszerek itt kerülnek bevezetésre. Az otthonos, szellős és napos Episode étterem és konyhája a főhadiszállása az újítások nagymesterének, a Danubius Hotels F&B igazgatójának, Papdi Lászlónak, aki első kézből mutatta meg a szállodalánc megújult reggelijét és a háttérben húzódó, helyi beszállítókra, egészségtudatos fogásokra, kézműves termékekre és valós gluténmentes kínálatra épülő koncepciót, amelyben a szállodalánc fontos partnere Serfőző Márti, a Serfőző Gluten Free Bakery alapító tulajdonosa.
A munka folyamatos, az eddig elért eredmények mellett a szállodalánc munkatársai újabb és újabb sztenderdek bevezetésén dolgoznak, amivel persze nem csak nekünk kedvez a konyha, hanem a saját működése is fenntarthatóbbá, zökkenőmentesebbé válik a fejlesztések által.