TRIBE Stadium Budapest
A belvárosi szállodákon kívül is van élet – ez üzeni a TRIBE, amely a stadionok tőszomszédságában kínál nem csak magas színvonalú szállásokat, hanem olyan éttermi minőséget, amire a korábban hivatkozott belvárosban sem mindig könnyű rábukkanni.
A Wing irodaépületében bő fél évvel ezelőtt nyitott ibis/TRIBE emeletekből álló szálloda koncepciója a magyar piacon egészen újszerű, nem különálló épületen kapott helyt a szálloda, hanem a funkciókat jól elkülönítő, mégis egységes modellben született meg a TRIBE, a TRIBE Table és az alig egy hónapja üzemelő Cloud IX skybar.
Az étterem igazán jó kezekben van. Maszarek Ottó nagyon jól szabott étlappal várja a vendégeket, amelyhez az alapkoncepciót, az ihletet a szállodalánc biztosította.
A választható nemzetközi konyhák közül Ottó a kaliforniai gasztronómiai irányzatban látta meg a lehetőséget, hiszen itt a sokszínűséghez az Amerika, mint a nemzeti konyhák olvasztótégelye tézis mellett hozzátartoznak a földrajzi adottságok és a kaliforniaiak egészségtudatos szemlélete is. Így született meg az a szűknek tűnő, de mégis számos alapanyagot, stílust felvonultató, a vegánok, vegák számára is több lehetőséget tartogató étlap, amelynek minden egyes fogását hatalmas műgonddal készíti el a szállodai konyha személyzete. Asztaltársaságunk rögvest bizonyította is, hogy a sokszínűség gyönyörködtet, volt, akinek az előételek közül a klasszikus carpaccio vált be, volt, aki a finoman átértelmezett, avokádóval s eperrel kínált tonhal cevichében találta meg az ideális fogást és nem kevesen akadtak, akik a grillezett koktélparadicsommal megkoronázott, gazdag, jó konzisztenciájú fetakrémmel kötöttek barátságot.
A főfogásoknál is ez a fajta jóféle sokszínűség volt tetten érhető. A tépett vadhússal kínált pappardelle mellett fekete kagylóval, polippal gazdagított, kenyérrel kínált cioppino került terítékre, volt, aki ördöghalat választott.
Elém pedig egy mediumra sütött rib eye steak került cayenne borssal tüzesített texasi stílusú fűszervajjal, hibátlanul elkészítve. Izgalmas és a sertéshús édességére remekül reflektáló fogás lett az amarena meggyel kínált sült császárhús.
A desszertválaszték ugyan nem széles, de a ház cukrászatában készülő tételek közül így is nehéz választani. A kávéhangsúlyos, alaposan megreformált tiramisu mellett könnyű, rezgős sajtkrémből álló sajttorta valamint whiskeyvel és cseresznyével ízesített joghurt közül lehet választani.
S akkor még nem említettük a szezonálisan elérhető tökmagos és szarvasgombával ízesített, gyümölcsös házi jégkrémeket.
A TRIBE Table tágas terei, kellemes, szellős atmoszférájú, elegáns, de nem rideg enteriőrje csak arra vár, hogy megérkezzünk, remek konyhai csapata pedig elkápráztathasson minket a kaliforniai gasztronómiából vett, ihletett fogások legjavával.