You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > 3 éves a Madhouse – megújult koncepcióval és friss étlappal várja a vendégeit

3 éves a Madhouse – megújult koncepcióval és friss étlappal várja a vendégeit

A Mad Scientist csapatának remek helyén tavaly nyáron jártunk először. Akkor Zsófival fedeztük fel a konyhát, ismerkedtünk Piszkor Norbert executive séf egyedi hangvételű bisztrókonyhájával, ahol sörkorcsolyák nemesültek önálló fogásokká, ahol a magyar gasztronómiai kedvencei köszöntek vissza ránk, mindezt üde, fesztelen hangulatban, közérthetően, magas minőségben. Az Anker közben lévő Madhouse múlt hétvégén, egy zártkörű eseményen ünnepelte meg a harmadik születésnapját és mutatta be megújult koncepcióját. A hatalmas vendégtér mostantól jobban szeparált étteremrésszel rendelkezik és külön, dedikált helyet kapnak a sörök, az italok. A tér szellőssége megmarad, a szeparáció mégis jól érzékelhető, ami a vendégek és a személyzet, a konyha számára is üdítő megoldást kínál.

A mostani est során mi a konyha köré szervezett bisztró részen foglaltunk helyet, hogy „közel legyünk a tűzhöz” és egyenesen Piszkor Norbert új fogásait tesztelhessünk, na meg rákívánhassunk a kedvenc régiekre.

Értelemszerűen a Keszthelyi ponty ropogóssal indítottunk, amibe kicsit más formában, padrón paprikával megspékelve, tavaly már beleszerettem. Az eredmény most is hibátlan, ez egy olyan fogás, amit a végtelenségig lehetne enni, még csak sör se kell hozzá. A tormás aioli és a citrusos felütések pedig olyan plusz csavart és textúrát adnak ennek az ételnek, ami még addiktivabbá teszi.

mad2_v

Az előételek között található vegán kimcsit is meg kellett kóstolnunk, a fermentált kínai kel mellé sárga cékla társult most, a végeredmény egy igazán hibátlan fogás lett.

mad3_v

Főfogásnak érkezett az asztalunkra egy BBQ kacsa, zöldséggratinnal és egy tökéletesre behúzott jus-vel. Az ügyesen sült szuvidált hús hibátlan volt, a barna vajas jus nem csak állagával, hanem mély, fűszeres ízével is hatott az érzékeinkre, a mille feuille-ként definiált gratin szintén nagyon a helyén volt, textúrában és ízben pedig jól jött a harmonikus csicsóka és édesburgonya krém. Nagyon szépen összerakott fogással volt dolgunk.

mad5_v

Ugyancsak izgalmasnak ígérkezett a tapolcai pisztrángfilé, amit – a cevichéhez hasonlóan – citromlében marinálva készítenek a Madhouse konyháján. A fogás különlegessége még a savanyított káposztára emlékeztető, de annál lágyabb ízekkel és textúrával rendelkező savanyított karalábé, amelynek finom gyömbéres felhangjai meglepőek ugyan, de nagyon jól illenek a körethez, valamint a hollandi mártás, amivel szintén összekóstolható minden falat (bár nekem e nélkül is szépen működött a tányéron a kémia, köszönhetően részint a kapor-majonéznek).

mad4_v

Sörözni is söröztünk természetesen. Gluténmentesen nem csak enni, hanem sörözni is lehet a Madhouseban, a poharamba így került a Popstar, ami nem csak a határértéken tartott gluténtartalommal játszik, olyan mentes, hogy ki sem mutatható benne a glutén! A férjem elsőnek egy Galaxy-t ivott, majd egy Tokyo Lemonade-del zárta az estét.

mad1_v

A megújult Madhouse Bistro – Bar megteremti a lehetőséget, hogy úgy töltsük az időt a Madhouse-ban, ahogy számunkra a legjobb. A bárban, ahol akár nagyobb társaságok is könnyedén elférnek, ahol különleges koktéllappal, széles natúr bor kínálattal, egyedi spiritekkel várnak ránk, na meg persze az elengedhetetlen 24 sörcsappal. A bárban a könnyed hangulat fokozása érdekében mostantól pultszervizben érhetők el az italok és a korcsolyák, amelyek között különféle tapasok, termelői sajtok is megtalálhatóak. Vagy a bisztróban, ahol intimebb hangulattal, szezonális fogásokkal, farm-to-table alapanyagokkal várnak, ahol a kínálatban a magyaros ételek mellett helyt kapnak az ázsiai, közel-keleti fogások és fókuszban kerülnek a fermentációval készített tételek, és mostantól akár reggelizni is lehet, hiszen reggelikkel, brunchra tökéletes fogásokkal is gazdagszik a konyha választéka.

mad6_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.