You are here: Home > Termékekről > Álmodjunk közösen a LEGO-val!

Álmodjunk közösen a LEGO-val!

A LEGO legújabb terméke a LEGO® DREAMZzz™ alapja a gyermeki álom, annak sokszínűsége, meghökkentő valószerűtlensége és kérlelhetetlen belső logikája. Az új termékeket a gyerekek álmai ihlettek, hiszen az álmodás segíti a kreatív kibontakozást az ébrenlétük óráiban és segít feldolgozni a mindennapokban elkerülhetetlen negatív érzelmeket is.

Az alvásszakértők szerint az álmok kulcsszerepet játszhatnak abban, hogy a gyerekek fel tudják dolgozni az összetett érzelmeket, az őket ért negatív érzelmek keltette hatásokat. A 29 ország bevonásával készített felmérés során a gyerekek képzelőerejét, az álmok pszichológiáját, azok érzelmek feldolgozásában és az akadályok leküzdésében betöltött szerepét, továbbá a játék kreatív kísérletezésre gyakorolt hatását vizsgálták. Kiderült, hogy a gyerekek – köztük a magyarok – több mint kétharmada (68%) szerint az álmok fontosak, és segítenek nekik abban, hogy napközben is kreatívabbak legyenek, hiszen olyan asszociációk születhetnek az alvás ideje alatt, amit a napi rutin és az elvárt racionalitás az ébrenlét óráiban nem tesz lehetővé.

LEGO DREAMZzz_71453

A kutatás kimutatta, hogy stresszel vagy magánnyal küzdő gyerekek közül minden ötödik (22%) számolt be gyakoribb rémálmokról. A gyerekek több mint fele (55%) állítja, hogy a rémálmok hatással vannak a mindennapjaikra, a magyar gyerekek fele leggyakoribb negatív érzelemként fáradtságot említi (49%), negatív érzelmeik hátterében legtöbbször az iskola áll (54%).

A gyerekek kétharmada (68%) szerint a boldog álmok segítenek nekik abban, hogy napközben kreatívabbak legyenek, és majdnem ugyanennyien (64%) gondolkodnak alvás közben olyan ötleteken, amelyeket már felébredve meg is tudnak valósítani. 

LEGO DREAMZzz_2_v

A kutatásban együttműködő pszichológus és alvásszakértő Dr. Shelby Harris kiemelte: “A gyerekek természetes álmodozók és kísérletezők, de ahogy idősebbek lesznek, a társadalmi nyomás egyre inkább korlátozza őket és képzeletüket. Az álmodozás egyetemes jelenség, amelyet általában a gyermekek világszerte örömmel fogadnak. Mivel mindennapi életükben egyre több a stressz és a követelmény, a szabad játék és a kreativitás ösztönzése fontos. A kutatás egyértelműen kimutatta, hogy a szabad játékidővel rendelkező gyerekeknél nő az álmok gyakorisága, és ennek eredményeképpen boldogabbak és kreatívabbak lesznek. 

A május 15-én induló LEGO® DREAMZzz™ a LEGO Csoport kreativitás iránti szenvedélyéből született. Az új téma bevezetését a LEGO® DREAMZzz™ sorozat vezeti fel, amelyben az iskolai barátok, Mateo, Izzie, Cooper, Logan és Zoey kalandjait követhetjük, és akik egy titkos ügynökséghez csatlakozva megtanulják, hogyan használhatják a képzelet erejét, hogy az Álomvilágba utazzanak – és megtanulják legyőzni a zsarnok Éjkirályt!

LEGO DREAMZzz_Poszter_v

 

 

 

A LEGO® DREAMZzz™ az első olyan koncepciónk, amely az álmok csodálatos világát állítja középpontba, és azt vizsgálja, mi történik, ha az álmok valósággá, a hétköznapi gyerekek pedig rendkívüliekké válnak, akiknek szupererejük a kreativitás!” – nyilatkozta Cerim Manovi, a LEGO® DREAMZzz™ kreatív igazgatója. Bátorítani szeretnénk a gyerekeket arra, hogy keltsék életre legvadabb álmaikat és használják ki a képzeletük valódi és kreatív erejét álmodás közben, hiszen ez még csak a kezdet!

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.