You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Utazás > White Raven Skybar – ritka, mint a fehér holló

White Raven Skybar – ritka, mint a fehér holló

Az utóbbi években – nagy örömömre – megszaporodtak a városban a rooftop bárok, ahonnan új perspektívából tekinthetünk a városra, miközben koktélozunk, vacsorázunk, a barátainkkal, családunkkal múlatjuk az időt. A skybar rendkívül vonzó attrakció, Budapest ideális hátteret nyújt bármilyen minőségi gasztronómiai élményhez, nézzük bár Pestről Budát vagy Budáról Pestet.

Pestbuda azonban nem a felhőkarcolóiról híres, így a legtöbb skybar az eget aligha karistolja, öt-hatemeletnyi magasságból tekint csupán az alatta elterülő tájra, amit persze megsokszoroz a budai hegyek látványa és a Duna.

raven8_v

Az élmény azonban fokozható és nem is akárhogy, erre hoz remek példát a White Raven, amely a város egyik ikonikus pontján, a Várhegy csúcsán, a Mátyás-templom tövében található Hilton tetején került kialakításra. A szinte körpanorámát kínáló teraszról pazar kilátás nyílik, a Várhegy és az épület hozzáadott magassága egészen új perspektívát nyújt, láthatjuk, hogyan zenélnek a Halászbástya tövében, figyelhetjük a forgalmat a Margit-hídon, szemezhetünk a fel-le liftező léghajóval a Városligetben vagy messze elnyúlhat a tekintetünk, egészen – az este szépséges naplementében forduló – déli horizontig.

raven4_v

A White Raven kialakítása ügyes, bár itt sem ússzuk meg a folyamatos bóklászást, egyszerűen muszáj minden irányból letekinteni az egyébként utolsó szögig ismert városunkra és szűkebb pátriánkra, felfedezni a kis és nagy összefüggéseket, elmélázni egy-egy városrész, épület színeváltozásain, értő hallgatóság esetén sztorizgatni egy kicsit, vagy csak bekucorodni egy fotelbe és a Mátyás-templom mázas Zsolnay cserepeiről visszaverődő fény játékát figyelni.

raven6_v

Amikor már sikerül kivonnunk magunkat néhány pillanatra a város látványának bűvköréből, akkor érdemes néhány pillantást vetni a menüre és közelebbről megismerni a ház signature koktéljait. A klasszikus italok mellett ugyanis hét saját kreáció is vár ránk: az Erő, a Kitartás, a Bátorság, a Hit, az Akarat, a Becsület és az Alázat. A hét elnevezés és a mögöttük húzódó italok a holló hét faroktolláról szóló legenda alapján születtek egy olyan együttműködés során, ahol fontos szempont volt, hogy az elnevezést a koktélok színe, hangulata, tálalása valóban életre hívja.

raven1_v

Az általunk tesztelt Bátorság, azaz a Courage meglepő testtel bírt, a gin alapon induló koktélhoz csatlakozott némi cassis, egy kis friss, zölden ropogós verjus, amit eper, kókuszvíz és a színében és ízében is szépen hangsúlyos cékla tett teljessé. A könnyed nyári koktélok közé sorolódott be a rafináltan hangolt Hit, azaz Faith, ahol a vodkához a trópusi ízek harmóniája hozta meg a nyarat, a banán, a mangó és az ananász együttese gondoskodott az ismert és szeretett aromákról, mindezt rendkívül letisztult formában, némi tonka babbal és ánizssal megspékelve. A Kitartás, azaz a Persistence a magyar párlatokra fókuszáló italkülönlegesség szintén nagyon kellemes, akár desszertként is értelmezhető alkotás lett, a liofilizált gyümölcsös fehércsokoládéval kínált italban fűszeres rum, meggypálinka és Unicum szilva adja az alapot, amelyet a mandula és a gránátalma tesz teljessé.

raven2_v

Az étlapon szintén számos érdekességgel találkozni, a snackek koronázatlan királyai vonulnak fel, egészen új minőségben megjelenítve. Mivel a kilátás bármelyik mozifilmet és a legújabb Imax termet is kenterbe veri, logikus, hogy pattogatott kukoricán tálalt csirkefalatokat is kóstolhatunk a távolba révedve, vagy a legjobb közel-keleti mártogatósokat tesztelhetjük egy kis szarvasgombás sült krumpli és friss kenyér kíséretében, de karib hangulatú rák curryt, marinált lazacot, falatnyi hamburgerbe nemesedett angus oldalast vagy épp pikáns salsával kínált, tanyasi csirkéből készült taquitost is választhatunk.

raven7_v

Szerencsére desszertekben sincs hiány, a ház saját tányérdesszertje a White Raven méltó zárása lehet bármilyen étkezésnek, illetve falatnyi macaronokkal vagy épp egy klasszikus túrógombóccal is teljessé tehetjük a menünk.

raven9_v

A kiforrott, rendkívül átgondolt koncepció a White Raven minden részletéből süt, a jégbe ütött holló mintázaton át, a belsőépítészeti megoldásokon keresztül, a desszerten landoló ehető madártollig. Látszik, hogy hosszan érlelődött az elképzelés, volt ideje megszületni minden gondolatnak, hogy a végén egy mesés egésszé álljon össze, a mi legnagyobb örömünkre.

raven5_v

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.