You are here: Home > Termékekről > Izgalmas formák, remek párosítások – megérkeztek az őszi-téli szemüvegkeretek, napszemüvegek

Izgalmas formák, remek párosítások – megérkeztek az őszi-téli szemüvegkeretek, napszemüvegek

Nagyon szép keretek és nagyon szerethető hívószavak jellemzik a most induló időszakra készített keretkollekciókat. A Luxottica bemutatóján számos különlegességgel és a hétköznapjainkat megszépítő darabbal találkoztunk.

Hogy min keresztül fogjuk látni a világot az elkövetkezendő fél évben?

Könnyedség jellemzi a mostani kínálatot, ami mind az anyaghasználatban, mind a dizájnban megjelenik.

A Futurizmus, indusztriális vonal jegyében titánium több márka kollekciójában is feltűnik, az Armani még az szemüvegek papucs részét is hajlított titániumra cseréli és az Oakley női kereteinél szintén visszaköszön ez az elképesztően erős, de pillekönnyű anyag.

PR09YS

A Oakley nem csak ebben alkot újat, hanem olyan – futurista – gamer szemüveggel rukkol elő, amelyet már egész napos viselésre tervezett, ez már messze túlmutat a monitorszemüveg funkcionalitásán, hiszen kompatibilis a fülhallgatónkkal és persze egészében véve rendkívül high tech kinézetet biztosít számunkra.

A letisztult nőiességet a Deco minimalizmus hozza el ebben a szezonban, amely nagyon szép ötvözete a minimalizmusnak és az art déco irányzatnak. Finom retró hangulat lengi körül ezeket a kereteket, de egyik sem komplett másolata egy letűnt kornak, hanem egy olyan cuvée, amelynek összetevői finoman reflektálnak a jelen kor elvárásaira. A szobrok és ékszerek inspirálta kollekciókban számtalan letisztult, elegáns darab található.

luxot2

A kollekciókban feltűnik a Tiffany blue, a Bvlgari Serpenti, azaz a merész ékszereiről híres luxusmárka ikonikus kígyója viszont a szokottnál letisztultabb formában, szinte nonfiguratív módon jelenik meg az őszi-téli kollekcióban, szinte csak inspirációként, egyfajta érzetként van jelen.

A Persol La casa el papel sorozatból megismert El profesor kerete is ennek az irányvonalnak köszönhetően kap új megjelenést. Persze a Prada is él az art déco formavilággal, plusz a Mario Prada által megalkotott logót is másfajta, központi szerepbe helyezi most a szemüvegein.

Az Oliver Peoples eddig is híres volt egyedülálló kollabjairól, ez a szezon sem lesz más, most a Brunello Cucinellivel közösen terveztek egy kollekciót az őszi-téli időszakra. A finom és letisztult formavilágú darabok jól illeszkednek a márka korábbi irányvonalához.

A szezonra jellemző stílusok között fontos szerepet kap a Code-switch is, amely az anyagok, a minták és a színek bátor keverésére épül. A megszokott textúráktól való eltérés szép eredményeket ad, a kontrasztos színek, játékos formák itt szabad teret kapnak. Az egyedi, merész keretekkel könnyedén és magabiztosan kifejezhetjük a hangulatunkat, megmutathatjuk valódi, bohó énünket.

A stílusba tökéletesen passzolnak a mindig aszimmetriára törekvő és azt rendre meg is valósító Alain Mikli szemüvegek. Illetve a Dolce & Gabbana új keretei, ahol az anyagválasztásánál a megszokott és bevált acetát mellett kitartva egészen izgalmas, rétegzett formákat hoz létre, ahol a rétegek mélysége és egyenlőtlensége jól látszik, ilyen módon adva testet és egy nagyon szerethető vibrálást a kereteknek.

luxot3_v

Az acetát egyébként is nagy visszatérő, még a Ray-Ban ikonikus kerete, az Aviator is elérhető a szezonban acetátból készült változatban.

Aminek pedig külön örülök, az az, hogy a cégek egyre szélesedő választékot kínálnak gyerekszemüvegekből, és nem csak a gyerekeknek, hanem az 5 év alatti babáknak, kisgyerekeknek szintén gyártanak olyan kereteket, amely viselése nem okoz gondot a kicsiknek.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.