You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Mediterrán életérzés a Vörösmarty téren – Marty’s

Mediterrán életérzés a Vörösmarty téren – Marty’s

Bár már nagyon szívesen magunk mögött tudnánk a pandémia elmúlt másfél évét, azért ez az egész világjárvány nyomokat hagyott az életünkön és az életvitelünkön, ha akarjuk, ha nem. Az egyik ilyen nagy vesztes az utazás lett, amely most a korábbi határtalan élvezetből nyögvenyelős bürokráciává vált, és ez sok esetben elveszi a varázsát. Szerencsére a hangulatokat itthon is tetten érhetjük, nosztalgikus hangulatba keveredhetünk vagy egészen új, önmagukért szerethető élményekre tehetünk szert.

Az utóbbi hetekben sokat róttuk/rójuk a várost és számtalan olyan helyre bukkantunk, amelyekben eltölteni néhány órát felért egy kiruccanással. Ezeket az ajándék délutánokat most nagyon becsülöm és boldog vagyok, hogy a vendéglátás a semmiből képes talpra állni, hogy nekem, nekünk megszülessenek az idei nyár emblematikus emlékei.

ch1

Edömérrel most egy újabb élményt tudhatunk magunkénak, ahogy a délutáni napsütésben ülünk a napernyő alatt, figyeljük a belvárost, látjuk a Várhegy alját, közben kitűnő esteebédet eszünk és poharunkban az egészen egyedi Chandon Garden Spritz pihen a kocogó jégkockákon.

ch2

A Chandon Gardne Spritz pont erre lett kitalálva, hogy az ilyen verőfényes délutánokat még szebbé tegye. A pezsgő alapú ital lényege, hogy a pezsgő előállítási folyamatának végén, a degorzsálást követően a klasszikus expedíciós likőr helyett (ami a pezsgő cukortartalmát határozza meg) a pincészet saját keserűnarancs likőrjét keverik az italhoz, amely a pezsgő ízét és a színét is erősen befolyásolja.

A likőr kézzel szedett és kézzel feldolgozott valenciai narancsok héjából kiázó aromák gazdag tárháza, a héjakat különféle eljárásokat követően adták a likőr alapjául szolgáló párlathoz, többek között sült, finoman karamellizálódott héjdarabok is kerülnek az italba. Meg persze titkos gyógynövény- és fűszerválogatás, amely nélkül egyetlen valamirevaló likőr sem indulhat el a világhír felé.

A charmant módszerrel nevelt pezsgő egy nagyon kellemes házasítás, Chardonnay, Pinot Noir és Semmillon alapú. A likőrrel való találkozás után pedig már Chandon Garden Spritzzé válik, amelyet nem érdemes túlbonyolítani, sok jéggel, friss rozmaringgal, friss naranccsal kínálva egyszerűen tökéletes nyári ital válik belőle.

Persze azért van lehetőség további csavarokra, ahogy a színpalettán, úgy az italban is jó komplementere egymásnak a narancs és a lila, a likőrös italhoz remekül passzol a levendula, ez az édesebb, illatos koktél már a Marty’s saját fejlesztése.
Bár szimplán koktélozni is megéri betérni a Marty’s-ba, de érdemes kipróbálni a ház kedvelt fogásait.

ch5

 

Az egyik kedvenc errefelé a kakukkfüves roston sült csirke steak, amelyhez krémes, korianderes csicseripüré dukál, valamint sok-sok friss avokádó. Meglepően addiktív és tartalmas. Ha könnyebb ételre vágyunk, akkor javasolt a napi halkínálatról érdeklődni. Én szerencsésen belefutottam egy hibátlan roston sült fogas filébe, amit roppanós vajas zöldségekkel körítve kínáltak. A tételt a könnyed hollandi hab tette teljessé.

ch3

A Marty’s megérdemli a figyelmet, olyan perspektívát kínál a városra, ami már önmagában is érték, de ehhez ital- és ételválasztékban is megfelelő színvonalat hoz, a szervízről nem is beszélve.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.