You are here: Home > Termékekről > Itt vannak a nyári szezon tökéletes kávéi

Itt vannak a nyári szezon tökéletes kávéi

A kávézáshoz mindig van indok. Hol a hidegben esik jól rásimítani az ujjunkat a bögrére és átvenni egy picit a kávés ital melegét, miközben finoman beinhaláljuk az aromáit, nyáron pedig kevés üdítőbb dolog van annál, mikor jégre tesszük a kávénkat, kevés tejjel, extra kiegészítőkkel feldobva kínáljuk.

Nálam a nyári kávézás számos formája kedvelt, nyaranta a tej szinte alig játszik szerepet, ilyenkor jönnek a hosszú lungo-k tört jégre vagy jégkockára hangolva, desszert gyanánt egy kis fagylalttal megfejelve, vagy folytatódnak a presso macchiato-s napok, amikor finom tejhab-paplan alá rejtett presszóban mérem a kávémat illetve fenntartok egy hideg desszert vonalat is, ahol a kávé már szinte csak alibi ahhoz, hogy valami különleges jeges finomsággal lepjem meg magam.

A Nespresso jegeskávéra hangolt, limitált szériás Barista Creations Ice kávé bármelyik változathoz remek alapot szolgáltatnak.

Az idei vonalon a kókusz lesz az egyik főszereplő, amely egy latin-amerikai, karamellás ízjegyekben gazdag Arabica kávéval érkezik, mellettük a már bevált, megszeretett és visszatapsolt, világos pörkölésű, gyümölcsös ízjegyekkel rendelkező kenyai Arabica, a Freddo Delicato és az erősebb pörkölésű, dél-amerikai és indonéz Arabica kávék keverékéből született blend, a Freddo Intenso érkezik, új csomagolásban ugyan, de a megszokott minőségben.

Mikor megérkezett Magyarországra a Vertuo, már akkor éreztem, hogy mi együtt fogjuk tölteni a nyarat. az én hosszúkávé imádatom ilyenkor tör ugyanis felszínre és ehhez nem csak egy klasszikus lungo lehet a partnerem. Szerencsére a limitált kávék is igazodnak az egyre gazdagodó eszközparkhoz, így a Vertuo géphez is elkészült a kókuszos kapszula, a Tropical Coconut Flavour over Ice.

Hogy mi a tökéletes jegeskávé titka?

„Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. A jég és a kávé aránya legyen kettő, de inkább három az egyhez.” ­– foglalta össze Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete a legfontosabb alapszabályokat.

Jegeskávé receptek és kiegészítők

A jegeskávé estében nem csak a megfelelő kapszula és a megfelelő sorrend fontos, hanem a hibátlan édesítés is, amihez nagyon jó alapot szolgáltatnak a már ismert Monin szirupok, amelyek mellé most a szezonhoz és a Nespresso limitált kiadású kávéihoz legjobban stimmelő újdonságok érkeztek. A Vanília, Sáfrány és Tiki (citrom-lime-szegfűszeg) ízű szirupok nem csak édesítik az italunkat, hanem extra aromákkal gazdagítják a jegeskávénkat.

Azért hogy az otthoni jegeskávé-élmény még teljesebb legyen, a Nespresso újra bevezeti népszerű jégkockatartóját, méghozzá egymásra rakható kivitelben, hogy a jegeskávé-pillanatokhoz mindig legyen otthon elegendő nagyméretű jégkocka.

A szezonhoz azonban nem csak kávékkal és jégkockatartóval vértez minket fel a Nespresso, hanem különféle receptekkel is, amelyek segítségével könnyedén megidézhetők a korábbi nyaralásaink.

Nespresso Barista Creations for Ice kávékapszulák_v

Freddo Intenso Tiki Frissítő

1 adag hozzávalói:

  • 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
  • 150 g (5 nagy méretű) jégkocka
  • 90 ml gyömbérsör vagy citromos üdítő
  • 10 ml Tiki szirup
  • 1 szelet friss lime
  • 4-5 bazsalikom levél
  • opcionális: friss gyömbér, limehéj

Elkészítés:

Tegyünk 1 nagy jégkockát (30 g) egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Keverjük meg, zárjuk le a shakert, majd erősen rázzuk össze. Tegyünk 4 jégkockát (egyenként 30 g) egy nagy üvegpohárba. Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot. Gyűrjünk össze a tenyerünkben 4-5 friss bazsalikomlevelet, és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel. Óvatosan öntsük rá a lehűtött kávét. Dekoráljuk az italt friss gyömbérszeletekkel, limehéjjal és bazsalikomlevéllel. 

Caspar Miskin Photography, Caspar S. Miskin, culinaire, Europe food photographer, Europe interior photographer, Europe people photographer, food, interior photographer portfolio, lifestyle, Paris food photographer, Paris interior photographer, Paris people photographer, People photographer portfolio, Photographe d'intérieur, Photographe de cuisine, Photographe de culinaire, Photographe des gens, Photographe Paris, Photographe, portrait

Provence-i Freddo Delicato Limonádé

Élvezd Franciaország hangulatát ezzel a provence-i virágos- és citrusos kávélimonádéval.

1 adag hozzávalói:

  • 1 1 Nespresso Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)
  • 150 g (5 nagy méretű) jégkocka
  • 1 teáskanál friss vagy szárított levendula
  • 100 ml szénsavas víz
  • 15 ml vanília szirup
  • 10 ml friss citromlé
  • 1 friss citrom szelet
  • opcionális: egy ág friss levendula

Elkészítés:

Készítsünk 40 ml espresso-t 1 evőkanál friss vagy szárított levendulára, hagyjuk 2 percig kioldódni. Szűrjük át egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 nagy (30 g) jégkockát. Zárjuk le a shakert, és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 4 nagy jégkockát, és egy szelet citromot egy nagy üvegpohárba. Öntsünk bele 15 ml vaníliaszirupot és 10 ml friss citromlevet. Öntsünk bele 100 ml szénsavas vizet, és keverjük össze. Óvatosan öntsük a tetejére a hideg kávét, és díszítsük egy friss levendulaággal.

Nespresso provence-i Freddo Delicato kávélimonádé_v

Egzotikus kókuszos Ice macchiato

Ez a kókuszos jegeskávé azonnal a trópusokra repít majd.

1 adag hozzávalói:

  • 1 Nespresso Coconut flavour over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 90 g (3 nagy méretű) jégkocka
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 10 ml sáfrányszirup
  • limehéj
  • egy csipet szárított kókuszpehely

Elkészítés:

Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel. 

Tropical Coconut Flavour over Ice mocktail (Vertuo)

Szeld át a nyarat a frissítő trópusi mocktail Tiki koktélra emlékeztető ízvilágával.

1 adag hozzávalói:

  • 1 Nespresso Vertuo Tropical Cocnut Flavour over Ice kávékapszula (230 ml)
  • 210 g (7 db nagy méretű) jégkocka
  • 20 ml Tiki szirup
  • 70 ml szénsavas víz

Elkészítés:

Tegyünk 7 jégkockát (30 g/db) egy legalább fél literes üvegpohárba. Öntsünk hozzá 20 ml Tiki szirupot és 70 ml szénsavas vizet. Keverjük meg jól. Készítsünk el 230 ml Tropical Coconut Flavour over Ice kávét közvetlenül a jég tetejére.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.