You are here: Home > Termékekről > Szenvedélyek találkozása: Unicum Barista

Szenvedélyek találkozása: Unicum Barista

Az Unicumban az a csodálatos, hogy úgy tud megújulni, a legfrissebb trendekhez igazodva, a legújabb fogyasztókkal is szót értve felfrissülni, hogy nem válik meg régi önmagától, nem tagadja meg egykor volt énjét, hanem egy új kor lenyomatát alkotja meg, amely tökéletesen illeszkedik abba a minőségi portfólióba, ahol az eredeti, máig népszerű klasszikus Unicum is megtalálható.

Már az Unicum Szilvánál éreztem, hogy Sándorék valamit nagyon eltaláltak. Akkor hosszasan beszélgettünk a kísérleti fázisokról, hogy hogyan keresték azt az ideális magyar gyümölcsöt, amely passzol az Unicum ízéhez és arculatához. Most más világot élünk, a kötetlen beszélgetések ideje arrébb van, de a több éves fejlesztések némelyike most érik be, ahogy az Unicum Barista esetében is történt.

A kávékultúra és a Zwack Unicum közös múltja a magyar gasztronómiában jó alapot teremtett a kísérletezésre. A kávékeverékeket Magyarország egyik legnagyobb kávés szaktekintélyével, Tóth Sándorral közösen próbálgatták, a közel 30 különféle kísérlet után ma már tudják, hogy melyik az a 100% arabica blend, amely a legjobb eredményt adja az Unicummal közös tölgyfahordós érlelést követően. Nem meglepő módon Bányai László Costa Rica-i ültetvényéről származó, Közép-Amerikában népszerű honey eljárással feldolgozott Caturra catuai-ra esett a választásuk. Ennek a 80-as évek óta termesztett fajtának az ízjegyei, a csokoládés, karamelles, mézes, mandulára emlékeztető, szerecsendiós aromái jól illenek az Unicum gyógynövényes karakteréhez, kellemesen lágyítják, teszik egyfajta desszertélménnyé ennek a likőrnek a fogyasztását.

 „Gyerekkorom óta azt láttam a családomban, hogy a kávé- és az Unicum-fogyasztás rituáléi nagyon hasonlóak: a pillanatnak adózva, az ital ízét és aromáját élvezve itták ebéd után az espressót, vagy a keserűlikőrt, ha összeültünk esténként beszélgetni. Régóta gondolkodtunk már azon, hogy az Unicumot kávéval ötvözzük, és nagyon örülünk, hogy mások szerint is nagyon jól illenek egymáshoz ezek az alkotóelemek” – mondta Zwack Sándor.

zwack_v

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.