You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Termékekről > Páratlan kávélabor a város felett – szerelemprojektből kávészenvedély

Páratlan kávélabor a város felett – szerelemprojektből kávészenvedély

A Goosebumps meghívásának nem lehetett ellenállni. Már az invitációban szó esett egy páratlan panorámáról, amit a régi budai bérház ötödik – lift nélküli – emeletére felkaptatva már nagyon szomjaztam, egy pohár víz mellett.

A panoráma ott várt rám, nagyon kedves, barátságos társasággal körítve, akik azonnal átérezték a hegynekföl, a lépcsők, a vihar előtti pára és az én párharcomnak a csúfos kimenetelét, és rögvest hellyel, vízzel kínáltak.

Amikor újra normális mederben vert a szívem, akkor vettem észre, hogy egy igazi kávémennyországban vagyok (lépcsőztem is eleget a felhők közé), ahol fantasztikus gépek, meseszép barista eszközök és első ránézésre is prémium termékek várják, hogy valaki beléjük szeressen.

A négy évvel ezelőtt induló vállalkozás alapja egy közepesen félresikerült kávézás volt, ahol Tóth Anita és Csiszér Béla ráébredt arra, hogy annál, ahogy őket ebben a kis kávézóban kiszolgálták, ezerszer jobban is lehet csinálni.

Ennek örömére a kávézást követő héten beiratkoztak egy barista tanfolyamra, ahol megismerkedtek a szakmában már rég nevet szerzett Huszár Ádámmal, és olyan szinten megtalálták a közös hangot, ami egyértelművé tette, hogy a vállalkozásukat együtt képzelik el. Az eredeti terv – ahogy az sokaknál lenni szokott – egy parányi kávézó volt, ahol a barista a szívét-lelkét tölti minden csészébe, pont úgy készíti el a kávét, ahogy a törzsvendége igényli, és tudja, hogy mivel tegye teljesen elégedetté azokat, akik kizárólag hozzá zarándokolnak el az egyedi pörkölésű, speciális ízprofilú, dűlőszelektált kávéért.

Aztán hamar rájöttek, hogy ez, amiről ők álmodoznak, ez a folyamat vége. Az eleje a feltételek tökéletes megvalósítása, az eszközök kiválasztása, a kávék beszerzése, azok saját maguk által történő pörkölése, s mire ráeszméltek, már rég nem a saját álomkávézójuk megvalósításán dolgoztak, hanem mások számára tették lehetővé az álmaik kivitelezését.

Legutóbb frissítve3

A minőségi, nálunk szinte elérhetetlen eszközök kiválasztása, behozatala, üzembe helyezése, kihelyezése vált a fő profiljukká. Mellette szorgalmasan keresik a tökéletes kávét, azt, ami az őáltaluk forgalmazott berendezésekben a legjobban érvényesül, amely egyedi, és pont úgy, ahogy ők szeretik. Éppen ezért készítenek különleges speciality kávékat a saját pörkölőüzemükben és panorámás kávélaborjukban rendszeresen tartanak nemzetközi színvonalú baristaképzéseket, workshopokat.

A megalkuvás nélküli minőségre való törekvésük dicséretes, a termékpalettájukon olyan gépeket találni, amelyeknek köszönhetően a mai magyar kávézás valódi kávékultúrává tudna nemesedni, hiszen ők minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a szakmai és – a minőségi kávékért rajongó – amatőr vevők is megtalálják a számukra tökéletes eszközt, eszközöket, gépeket, alapanyagokat a lehető legteljesebb kávé-élményhez.

Ennek a munkának az eredménye jó látszik, a bemutatóterem gazdag palettájában olyan belső kohézió érzékelhető, amely jól mutatja, hogy a tulajdonosoknak és Ádámnak pontos elképzelései vannak, amik szépen lassan majd egy saját kávézóban is kicsúcsosodnak. Ha eljön az ideje.

A páratlan panoráma, a tökéletes kávém és én

A páratlan panoráma, a tökéletes kávém és én

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.