You are here: Home > Édes élet > Barackos-túrós pite

Barackos-túrós pite

A hétvégénk a Balatonon telt, a barátainknál, akik mindig remek vendéglátással fogadnak minket. Gondoltam egy adag sütivel én is hozzájárulok a kínálathoz. Az eredeti terveim között egy klasszikus barackos pite szerepelt, de aztán kezembe akadt egy fél kilónyi túró és éreztem, hogy ő is a pitébe vágyik. Az eredmény felülmúlta az elképzeléseimet, nagyon tempósan kivégeztük a barackos-túrós süteményt, amelyet szerintem még máskor meg fogok sütni.

Barackos-túrós pite

4-5 db közepes őszibarack

Tészta:

4 db tojás

15 dkg barna cukor

25 dkg finomliszt

1,2 dl tej

0,8 dl étolaj

1 csomag sütőpor

Túrókrém:

15 dkg cukor

50 dkg félzsíros túró

2 db tojás

1 db kezeletlen narancs héja

3 ek. búzadara

A tojásokat a keverőtálba felütöm, hozzáadom a cukrot és azzal nagyon szép világos krémmé habosítom. Ebbe keverem bele a sütőporral eldolgozott lisztet, majd az olajjal és a tejjel lazítom a krémet.

Amíg felverem – pontosabban a robotgép felveri – a tésztához a cukros tojást, addig a túrót egy nagyobb tálba teszem, villával finoman megtöröm, majd hozzáadom az elhabart tojásokat, azzal is eldolgozom, végül a cukorral, a darával és a narancshéjjal szintén alaposan elkeverem.

A kész tésztát sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe öntöm, abban elsimítom, a túrót kanállal ráhalmozom, végül az apró kockára vágott őszibarackkal alaposan megszórom, azokat egy kicsit a túrós masszába bele is nyomkodom. Aki éretlenebb, savanyúbb barackkal dolgozik, az egy kevés barna cukorral meg is hintheti a tetejét, mielőtt a 200 fokra előmelegített sütőbe tolja a tésztát. Egészen addig sütöm, amíg a barackok között is szépen megszínesedik az itt-ott feltörekvő tészta.

barackos pite

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.