You are here: Home > Vegasztro > Gombás lecsó

Gombás lecsó

Nálam a lecsó az alap nyári fogás. Az első megfizethető paradicsomok és paprikák megjelenésétől kezdve főzöm, és mindig úgy kanyarítom, ahogy nekem a legjobban tetszik. Hol klasszikus módon, hol csicseriborsóval, hol hússal, hol hús nélkül.

Most épp egy nagyobb adag szeletelt csiperke gazdagította az ebédünket, ami osztatlan sikert aratott az – egyébként erősen – lecsófüggő Nőknél.

Gombás lecsó – vegán, glutén- és tejmentes

2 ek étolaj

1 db vöröshagyma

30 dkg szeletelt csiperke

1 kg zöldpaprika

3 dl paradicsomszósz

4 db friss paradicsom

3 tk cukor

frissen őrölt fekete bors

A hagymát egy nagyobb lábasban, kevés olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a gombát, és gyakori kevergetés mellett zsírjára sütöm. Amíg készül a gomba, addig megmosom, kicsumázom és felkarikázom a paprikát, majd a gombára teszem, kevés vizet öntök alá, és fedve párolom. Amikor már szépen megfonnyadt, akkor hozzáöntöm a paradicsomlevet, cukorral és sóval ízesítem, majd fedem. Végül a negyedekbe vágott paradicsomot is lecsóhoz adom, pár percet főzöm, végül tálalom.

Önmagában is remek, de egy kis pirítós vagy friss kenyér jól illik hozzá.

gombaslecso_v

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.