You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Termékekről > Tölcsérbe zárt ízek

Tölcsérbe zárt ízek

Végy egy tésztagúlát, fordíts fejre. Tégy bele paradicsomszószt, sok mozzarellát, a vevő igényeinek megfelelő alapanyagokat, még egy kis mozzarellát, majd az egészet ültesd bele egy elmés kis szerkezetbe és hagyd, hogy néhány perc alatt készre süljön.

Ugye milyen egyszerű? Az ötlet mégis a 21. századig váratott magára, sőt számunkra csak a napokban vált kóstolhatóvá a tölcsérbe zárt pizza, azaz a Konopizza.

Az ötlet a szállótulaj és séf Boscolo úr agyából pattant ki. Saját vacsoráján merengve ráérzett a pizza formája okozta problémákra és az elképzelésével, majd annak megvalósításával az igazi fast foodok sorába emelte a pizzát.

Hiszen ehhez a termékhez nem kell se villa, se kés, se tányér. Szalvétába csavart tésztagúlánkkal épp oly peckesen járhatjuk a várost vagy az első étteremnek helyt adó Mammutot, mintha csak egy tölcsérnyi fagylalttal korzóznánk. Igaz az önmagunk leevésének esélye is körülbelül a fagylaltos hasonlat szintjén mozog, de némi odafigyeléssel megelőzhető a véletlenül megnyomott tölcsérből előbugyógó bolognai szósz ruhánkon való landolása.

Többféle pizza közül választhatunk. Van sonkás, egészségtudatos salátával, csirkével töltött és – a tegnapi nap győztese – a darált húsos. A tészta meleg és ropogós, a töltelék szintén sokáig hőtartó, bár ennek az az eredménye, hogy gyönyörű sajthálókat tudunk húzni a tészta és a szánk közt. Viszont nincs az a bizonyos kihűltpizza-effekt. A magam lassú tempójában elfogyasztott tölcsérem alján még lágy volt a sajt, ez is bizonyítja, hogy a forma jóvoltából a töltelék tényleg sokáig őrzi a meleget, így akár egy rövidebb szállítást is kibír.

Az ötlet remek, a megvalósítás egyedi, az életképességét a plázák népe fogja megmutatni. Vajon be tud-e lépni a Konopizza a fast foodok piacára, megtalálja-e az a réteg, aki gyorsan szeretne enni, de minőségibb alapanyagokra vágyik? Remélem sikerül nekik és egyre több furcsa, fagylaltra emlékeztető tölcsérrel sétáló embert fogunk a városban látni.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.