You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Jó dolgok a Krisztinában: Chococo

Jó dolgok a Krisztinában: Chococo

Bárhova vessen is a sors, a szívem mélyén krisztinavárosi maradok. Már rég nem lakom ott, de mégis folyamatosan követem a környéken zajló változásokat, s ha lehet, arra terelem az utam, akár csak egy kávé erejéig. Az utóbbi évek yuppie-mozgalmai, a Roham utcai fakivágások erősen borzolták mind a helybéli, mind a – hozzám hasonlóan – elfajzott lokálpatrióták idegeit. A maga csöndes nyugalmában, szép múltjában élő város nehezen vette a 21. század zajos és divatos akadályait, amit nem is nagyon szeret, nem is nagyon használ, ezeket az úri huncutságokat meghagyja az ott dolgozó, de lakni máshol kényszerülő társaságnak.

Ellenben most végre a krisztinavárosiak is valami jóhoz jutottak. A néhány éve ledózerolt Roham utca csendesebbik sarkában egy kis ékszerdoboz nyitotta meg kapuit. A korábban ócska diszkontként végnapjait tengető helyiség most igen igényes külsővel és nagyon tartalmas,  rendkívül dekoratív belsővel csábítja a helyieket. A tartalom pedig nem más, mint a Csokoládé.

A közel 3000 cikk legjava eme nemes áru, ami ezernyi formában, sokféle minőségben hívja, édesgeti magához a környéken lakókat, az erre dolgozókat, az iskolába siető diákokat és a önmaguk kényeztetésére ritkán áldozó nyugdíasokat. A sokféle rétegnek megfelelni vágyás számomra nagyon szimpatikus. Örülök, hogy a Chococoban sznobizmusból nem lettek kirekesztve a kispénzű idősebbek, a zsebpénzből gazdálkodó kamaszok, s hogy bármilyen igényt képesek kielégíteni a különféle reklámozott csokoládéktól, a reklám nélkül önmagukat eladó márkákig.

A kínálat egyébként zavarba ejtő. Egyfelől a minőségi skála igen széles, a mennyiségi szintúgy, de a sokféleség az, ami igazán gyönyörködtet. Vehetünk nagyot, kicsit, kereket, külön csomagoltat, táblásat, pléhdobozosat, vehetünk sok-sok angol, francia, belga és magyar terméket s a sort csak folytatni lehet.

A csokoládék adásvétele mellett az üzlet tulajdonosai a csokoládé kultúráját is terjeszteni kívánják, így remélhetőleg hamarosan sokat olvashatunk a Chococoban zajló kóstolókról és csokoládébemutatókról.

Egy biztos, ezentúl, ha a Krisztinavárosba vezet az utam, a Chococo is mindig benne lesz a tervben.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.