You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Vegasztro > Borotvamagú szilvaleves

Borotvamagú szilvaleves

A heti kánikula szüleménye egy újabb hideg gyümölcsleves. Mivel hét elején betévedtem a Culinarisba, így végre kipróbálhattam a korábbiakban kardamom mag hiányában elmaradt fűszer kombinációmat.

Fűszeres szilvaleves

1 kg szilva vagy ringló

3 ek akácméz

2,5 dl tejszín

2,5 dl tej

csipet só

10 szem kardamom mag

6 szárított lime levél

1/4 rúd fahéj

A szilvát megpucolom (óvatosan, mert nekem az egyik mag úgy hasította fel a hüvelykujjamat, mint a kés….), majd annyi vízben, ami elfedi, felteszem főni. Fűszertojásban melléteszem a kiválasztott ízeket és csipetnyi sóval megfőzöm a szilvát. A végefelé hozzáadom a mézet, a tejszínt és legvégén a tejet. Alaposan lehűtve kínálom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.