You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Vegasztro > Málnás krémleves

Málnás krémleves

Bár elkötelezett híve vagyok szezonalitásnak, a karácsony kapcsán megengedhetőnek tartok némi kilengést, főleg abban az esetben, ha egy jóféle krémlevesről van szó.

A málnás krémleves rendkívül egyszerű fogás, a pikantériáját egy cseppnyi birsalmás dressing adja, amitől minden íz a helyére kerül.

Málnás krémleves

50 dkg málna

2 dl víz

3 dl tejszín

2 tk birsalmás Tokaj Dressing

12 dkg cukor

birsA fagyasztott málnát egy közepes lábasba szedem, vízzel felöntöm, közepes lángon felforralom. Hagyom hűlni, majd botturmix segítségével krémesítem, a krémet fémszűrőn átszűröm, a hátramaradt magokat kikukázom. A málnavelőt tejszínnel gazdagítom, cukorral édesítem és kevés birsalma dressinggel teszem a megfelelő pontokon hangsúlyossá.

Langyosan vagy hidegen, magában, tejszínhabrózsával, marshmallow-val vagy aprócska habcsókokkal dekorálva kínálom.

IMG_5610_v

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.