Málnás krémleves
Bár elkötelezett híve vagyok szezonalitásnak, a karácsony kapcsán megengedhetőnek tartok némi kilengést, főleg abban az esetben, ha egy jóféle krémlevesről van szó.
A málnás krémleves rendkívül egyszerű fogás, a pikantériáját egy cseppnyi birsalmás dressing adja, amitől minden íz a helyére kerül.
Málnás krémleves
50 dkg málna
2 dl víz
3 dl tejszín
2 tk birsalmás Tokaj Dressing
12 dkg cukor
A fagyasztott málnát egy közepes lábasba szedem, vízzel felöntöm, közepes lángon felforralom. Hagyom hűlni, majd botturmix segítségével krémesítem, a krémet fémszűrőn átszűröm, a hátramaradt magokat kikukázom. A málnavelőt tejszínnel gazdagítom, cukorral édesítem és kevés birsalma dressinggel teszem a megfelelő pontokon hangsúlyossá.
Langyosan vagy hidegen, magában, tejszínhabrózsával, marshmallow-val vagy aprócska habcsókokkal dekorálva kínálom.