Sült, mandulás csirkecurry
A napokban megint indiaira vágytam. Talán a hó az oka, hogy kívántam az intenzív, napsütötte ízeket, de tény, hogy tegnap kifejezett boldogság volt a konyhában dolgozni, amíg a sütőből szállt a curry illata.
Sült, mandulás csirkecurry
2 közepes filézett csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
50 dkg joghurt
1 diónyi gyömbér
1 bő tk garam masala
1 bő tk currypor
1 fakanálnyi vaj (4-5 dkg)
10 dkg vágott mandula
1 nagy rúd fahéj
Egy öreg jénait teszek a főzőlapra, ebben felolvasztom a vajat. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát alaposan megdinsztelem. Erre teszem a fűszereke, amit egy picit pirítok (vigyázva, hogy meg ne égjen), majd félrehúzom a jénait. Beleöntöm a joghurtot, a mandulát és alaposan elkeverem. Mikor már homogén a szósz, akkor hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, elforgatom a szósszal, egy rúdnyi fahéjat és egy darabka pucolt gyömbért is hozzácsapok, majd az egészet a 180 fokos sütőbe dugom. Úgy egy óra hosszát hagyom sülni.
Naannal vagy rizzsel tálalom.
Házi naan
50 dkg finomliszt
7g szárított élesztő
1 tk só
3-4 ek tejföl
nagyon kevés langyos víz
Az alapanyagokat összedolgozom, kicsit hagyom kelni, majd lapokat nyújtok belőle és forró, száraz serpenyőben megsütöm.