You are here: Home > Húúús > Sült, mandulás csirkecurry

Sült, mandulás csirkecurry

A napokban megint indiaira vágytam. Talán a hó az oka, hogy kívántam az intenzív, napsütötte ízeket, de tény, hogy tegnap kifejezett boldogság volt a konyhában dolgozni, amíg a sütőből szállt a curry illata.

DSC_3178_v

Sült, mandulás csirkecurry

2 közepes filézett csirkemell

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

50 dkg joghurt

1 diónyi gyömbér

1 bő tk garam masala

1 bő tk currypor

1 fakanálnyi vaj (4-5 dkg)

10 dkg vágott mandula

1 nagy rúd fahéj

Egy öreg jénait teszek a főzőlapra, ebben felolvasztom a vajat. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát alaposan megdinsztelem. Erre teszem a fűszereke, amit egy picit pirítok (vigyázva, hogy meg ne égjen), majd félrehúzom a jénait. Beleöntöm a joghurtot, a mandulát és alaposan elkeverem. Mikor már homogén a szósz, akkor hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, elforgatom a szósszal, egy rúdnyi fahéjat  és egy darabka pucolt gyömbért is hozzácsapok, majd az egészet a 180 fokos sütőbe dugom. Úgy egy óra hosszát hagyom sülni.

Naannal vagy rizzsel tálalom.

Házi naan

50 dkg finomliszt

7g szárított élesztő

1 tk só

3-4 ek tejföl

nagyon kevés langyos víz

Az alapanyagokat összedolgozom, kicsit hagyom kelni, majd lapokat nyújtok belőle és forró, száraz serpenyőben megsütöm.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.