You are here: Home > Tészta, de fő > Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Apropó: egyik barátunk épp a Világ fenekén hajózik és készül egy nagy rádióamatőr expedicióra…és eközben lehetősége van végignézni, ahogy vendéglátója számlálatlanul költ, hogy mindenük meglegyen, amíg az összeköttetéseket gyártják egy korallzátony közelében. Így merült fel az itthonmaradt és igencsak vágyakozó barátok körében, hogy ki mire költene, ha csak úgy….

Nekem rögvest 3 konyhai ezmegaz jutott eszembe…erre tegnap – hallva a fent említett történetet – anya belibbent a kamrába és a listámon szereplő egyik vágyamat valóra váltotta.

Így tettem szert erre a tálra:

quiche

Ennek örömére lekaptam Joanne Harris szakácskönyvét a polcról, fellapoztam a Quiche Lorraine-nél, majd áttúrtam a világhálót és végül – jó szokásomhoz híven – összeállítottam a receptemet.

Quiche Lorraine

Tészta:

25 dkg finomliszt

7 dkg vaj

5,5 dkg sült zsír

2 tojás

A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, majd elkeverem a tojásokkal. A kissé lágy tésztát folpackba csomagolva minimum fél órát hűtöm.

Eközben elkészítem a tölteléket:

25 dkg húsos szalonna

2 nagyobb vöröshagyma

2 dl creme fraiche (1 dl tejszín, 1 dl tejföl)

1 dl langyos tej

egy bő marék reszelt scamorza

1 kk fehérbors

1 kk szerecsendió

2 tojás

A töltelékhez a szalonnát és a hagymát összepirítom, majd a többi hozzávalóval elkeverem. A tésztát kiszedem a hűtőből, lisztes deszkán kinyújtom, majd belefektetem a tálba. A felesleget levágom a szélén. Az alját megszúrkálom villával, majd beleöntöm a tölteléket (a sajtot lehet bele is keverni, vagy rászórni a végén). 180 fokon pirulásig sütöm (kb. 40 perc).

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.