You are here: Home > Édes élet > Almás clafoutis

Almás clafoutis

Ez a kellemes nyári sütemény, nagyon jól áthangolható az őszre. Most egy kevés, vékonyra szelt almát tettem a tál aljára és erre öntöttem igen óvatosan a tésztát.

Hja, és igen, bizony clafoutis….mert én ezt a sütemény egy francia nőtől tanultam…ez van.

A napok óta, különböző blogokon fel-fel törő gasztroindulatok továbbgondolásához egy cikk, Őszi Balázs tollából. S egy másik Uj Pétertől.

Almás clafoutis

12,5 dkg rétesliszt
 
3 közepes alma
 
3 tojás
 
csipet só
 
5 dkg cukor
 
2-3 szem szegfűszeg, mozsárban megtörve
 
3 dl 3,5% tej
 
Vajjal kikenem a piteformát, a halványra szelt almaszeletekkel megrakom a tál alját,
a megtört szegfűszeggel megszórom. A lisztet elkeverem a cukorral, hozzáadom a tojások sárgáját
és a tejet. A fehérjéket kézi habverővel lágyan felverem és óvatosan beleforgatom a tésztába.
Az egészet ráöntöm az almára, majd a 185 fokra előmelegített sütőbe tolom.
 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.