You are here: Home > Édes élet > Sült tiramisu

Sült tiramisu

A kávés kalácskoch vagy más néven kalácsfelfújt ötlete akkor merült fel bennem, amikor tejföl híján egy mascarpone felhasználásával próbáltam végső formába önteni egy nagyobb adag tökfőzeléket.

A bontott mascarponeval már voltak baleseteim, elfelejtődve várt a hűtőpolc belső sarkában, aztán mire ráeszméltem, hogy milyen fantasztikus alapanyagom van itthon, addig durcásan tönkrement.

Így most percnyi pihenőt nem hagytam neki, hanem a már reggel szanált és a száraz kenyerek mellé besorolt kalács megmentőjévé tettem. Az ízek összehangolásához meg adta magát a csomagolás belső fóliáján levő tiramisu recept, amit ugyan egy pillanatig nem követtem, de az ízek máris megszülettek. 10 percnyi erőltetett munka után már a sütőben is volt a szufflétál, s sült a tiramisu.

DSC_4175_vv

Sült tiramisu

20 dkg szikkadt kalács

30-35 dkg mascarpone

1 dl forró kávé (feketén, cukor nélkül)

10 dkg cukor

1 ek vaníliás cukor vagy még inkább egy kevés vanília esszencia

4 tojás

A kalácsot közepes kockákra vágom, majd a szufflétálba öntöm. Egy nagyobb edénybe kimérem a mascarponet, ráöntöm a forró kávét, hozzáadom a cukrot és habverővel homogén krémmé keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a kávés krémhez adom, a fehérjét laza habbá verem, majd azt is a krémhez adom. A krémet lassan a kalácshalomra csorgatom úgy, hogy egyenletesen érje.

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50-60 perc alatt megsütöm. Langyosan kínálom.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.