You are here: Home > Reggel, este, Vegasztro > Marinált grillzöldségek

Marinált grillzöldségek

Az idei nyár zöldségslágere nálam ez a fogás. Hideg, zöldséges, az olíva olaj, a balzsamecet és a fűszerek tökéletes egységbe fogják az ízeket. Ideális fogás lehet grillezett húsok mellé, de előételként, saláta alapként felhasználva vagy pirított kenyérszeletekre halmozva is fogyasztható.

IMG_1047_v

Marinált grillzöldségek

2 nagy padlizsán

3 közepes cukkini

2 nagy kaliforniai paprika

4 ek balzsamecet

olíva olaj

3 tk szárított oregánó

2 tk szárított kakukkfű

3 tk szárított bazsalikom

A két  serpenyőmet felteszem a platnira, s mindegyiket vékonyan kikenem olajjal. A padlizsánt és a cukkinit vékony karikára vágom, a paprikát szintén felvágom, majd a serpenyőbe teszem és közepesnél kicsit nagyobb lángon, időnként megfordítva lepirítom. A kész szeleteket egy nagyobb – fedéllel rendelkező – dobozva rakom.  Amikor az összes zöldséggel elkészültem, akkor átkeverem, megfűszerezem, kis olíva olajjal gazdagítom és balzsamecettel marinálom.

A zöldséget alaposan átkeverem, a dobozra rápattintom a tetejét, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Másnap pestoban pácolt csirkemell mellé kínálom és csak egy kicsit utálom a többieket, hogy nekik is kellett adni.

 

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.